Chris Cornish, Kristin Nordhøy og Toril Johannessen

[Bilde]

LAUTOM inviterer til utstilling med Chris Cornish, Kristin Nordhøy og Toril Johannessen. Tre kunstnere som på hver sin måte insisterer på små detaljer for å fortelle en større historie.

Chris Cornish jobber ofte med virtuelle steder eller steder som eksisterer i kraft av sin funksjon eller ene og alene for de aktiviteter som foregår der, og som anses å ha ingen eller liten egenverdi. Cornish har 3D-skannet veggene i galleriet og ut ifra dette materialet skapt fotografier, som i stedet for å reprodusere farge og overflate, avtegner ujevnheter i veggen, merker etter tidligere skruehull og overflateforskjellerer etter malte, sparklede og pussede felter. Bildene er så digitalt gitt farge og blitt lyssatt, slik at de fremstår som fotografier av veggene. Men om man ser nærmere etter ser man at bildene har en digital kvalitet over seg, ulikt vanlige fotografier. I skulpturen The Zone, 2008-10 har Cornish gjenskapt deler av landskapet de beveger seg igjennom i Andrei Tarkovskys film Stalker. Gjennom en prosess hvor et filmklipp fra filmen digitalt analyseres, gjennskapes en form som representerer en forenklet romlig versjon av lanskapet i filmklippet.

Nordhøy har nitidig dekket den ene endeveggen i galleriet med et tett rutemønster av smal maskeringstape, før hun har malt over og fjernet maskeringstapen. Resultatet er et veggmaleri som forandrer karakter avhengig av avstanden til verket man står. Nordhøy har i lengere tid jobbet med veggarbeider med maskeringstape, eller folie på vindu. I verket White Noise, 2010 fjerner hun maskeringstapen og lar de hvite skyggene av tapen forklare prosessen som ligger i bunn av arbeidet.

Toril Johannessen er interessert i hvordan vitenskap, kunst og akademia forholder seg til et bredere publikum og vår forståelse av hva som foregår i disse til tider utilgjengelige fagfeltene. I denne utstillingen på Lautom har hun tatt for seg den kvantitative bruken av noen utvalgte ord gjennom historien til forskjellige akademiske tidskrifter. Johannessen prøver med serien Words and Years, 2010 på en tørr men humoristisk måte å se hvordan, eller om, språket kan speile historien, ved å se på bruken av ord som logic, love, expansion, hope og reality. (logikk, kjærlighet, ekspansjon, håp og virkelighet).



Chris Cornish (1979, UK) har en MA fra Slade School of Fine Art i London. Han jobber med Video, foto og skulptur. I 2007 var Cornish med på I Am Future Melancholic på Tate Modern i London og høsten 2009 deltok han på utstillingen Projections på Musée Carré d’Art i Nîmes, Frankrike. Han bor og jobber i London, UK.

Kristin Nordhøy (1977, NO) har Hovedfag fra Kunsthøyskolen i Oslo, Institutt for Farge. I 2009 deltok hun på flere gruppeutstillinger; Drawing Consequences på Akershus Kunstnersenter, Tempo Skien 2009, kuratert av Jan Christensen og Norwegian Summer på Galerie Gabriel Rolt i Amsterdam. I det kommende året skal Nordhøy ha to separatutstillinger i Oslo, på Tegneforbundet og på LAUTOM. Hun bor og jobber i Oslo.

Toril Johannessen (1978, NO) har en Master fra Kunsthøgskolen i Bergen. I januar iår hadde hun soloutstillingen Transcendental Physics på no5 i Bergen Kunsthall. Toril Johannessen kom nylig tilbake fra et residency i Vancouver, Canada. Hun bor og jobber i Bergen.

___________________________

I juni skal LAUTOM delta på kunstmessen Liste 15 i Basel med et solo show av Kjetil Kausland.

Legg til ekstern kalender…