Westerdals Film&TV presenterer Indiadokumentarer

Dokumentarfilmvisning på FABRIKKEN MANDAG 7 JUNI KL 18.00

Unge filmskaper fra Westerdals på dannelsesreise i India

Elefanter går i gatene og døden er forberedelsen på et nytt liv. Det meste er tilsynelatende helt annerledes i India, eksotisk og til tider skremmende.

”Ved Westerdals Film&TV blir studenten utdannet til å fortelle aktuelle historier fra samtiden de lever i. For at de skal kunne gjøre sine historier universelle, og for å kunne tilegne seg et perspektiv utover egen kultur og fortellertradisjon er en sentral del av studiet basert på produksjon av dokumentarfilmer i andre land og kulturer.

I år reiste Westerdals Film&TV til Kerela, syd i India. De fikk på forhånd høre at denne delen av landet ”India Light” men de unge filmskaperne fikk likevel noen opplevelser de ikke kunne forestilt seg på forhånd. Nå er filmene ferdige og klare til å møte sitt publikum.

Ved å produsere film langt hjemmefra lærte studentene ikke bare mye om dokumentarfaget men også mye om seg selv som historieforteller. I møte med det som var fremmed og annerledes ble de konfrontert med noen av sine egne holdninger og fordommer på godt og ondt.

Lite annet viste studenten egentlig enn at dette eksotiske landet de skulle til har en rasende økonomiske utviklingen og en befolkning på 1,3 milliarder!. Hva er India i dag? Hvem bor der og hvordan har de det? Ligner de på oss eller er alt vi tenker og gjør her hjemme i Norge snudd på hodet på den andre siden av kloden? Dette var noe av det studentene lurte på før arbeidet startet.

De unge filmskaperne oppdaget etter hvert at de hadde et og annet å lære av kulturen og menneskene de møtte, underveis ble også noen fordommer bekreftet men de fleste viste seg ikke å stemme med virkeligheten.

Produksjonen var en god anledning til å reflektere over egen kultur og dokumentarfilmskaperens rolle, i løpet av visningen vil filmskaperne dele noen av tankene og refleksjonene som oppsto underveis i produksjonen.
Leder for Film Forbundet Sverre Pedersen samt Studieleder Even Stormyhr vil holde en kort introduksjon før visningen.

Resultatet ble sterke fortellinger samt vitnesbyrd fra møter med noen utvalgte Indere som filmskaperene aldri vil glemme. Et utvalg av de beste filmene blir vist på FABRIKKEN MANDAG 7. JUNI KL 19.00,

For ytterligere informasjon kontakt studieleder Even Stormyhr, på mobil 930 80 789 eller på mail [email protected]. Eller studentrepresentant Daniel Moe, på mobil 905 36 870 eller mail [email protected].

Det vil bli mulighet til å kjøpe øl i bare fra klokken 18:00.

Håper dere har lyst og mulighet til å komme!

Legg til ekstern kalender…