Verdensteatret «And All the Questionmarks Started to Sing»

[Bilde]

[Bilde]

Verdensteatrets nye produksjon «And All the Questionmarks Started to Sing» er en komposisjon i form av en hybrid mellom performance/konsert og installasjon. Et gjennomsiktig, men komplekst verk med en uoverskuelig detaljrikdom som kan beskrives som en multifunksjonell kunstmaskin spilt av musikere, aktører og roboter.

«..Questionmarks..» er et verk som bare sakte er villig til å gi fra seg alle sine hemmeligheter, sine underliggende historier og indre logikk. Vi befinner oss i en eksaltert tilstand av undring over at alt vi lurer på begynner å synge istedenfor å gi svar. Mange kunstnere med forskjellig bakgrunn og kunstnerisk profesjon har satt hvert sitt preg på dette verket og sikret et idétilfang som til tider har truet med å rive hele verket i filler, men samtidig gitt et kunstnerisk mangfold i betydning og artikulasjon av komposisjonen. Elementene er bundet sammen i en finstemt detaljrikdom der ulike materialer danner en velmodulert helhet i komposisjonen. Ved å integrere hele rommet og alt som dukker opp der i løpet av en lang prosess som råmateriale, har de bygget opp en svært omfattende intermedial komposisjon der de hele tiden kombinerer billedkunst, lydkunst og musikk med det teatrale potensialet i materialet.Verket demonstrerer tydelig Verdensteatrets dype fascinasjon for animasjon av enhver art – denne underlige og litt mirakuløse aktiviteten det er å puste liv i døde objekter, stillestående figurer og frosne bilder.

Gjennom hele 2009 utviklet Verdensteatret nye lyd- og billedskapende apparater/instrumenter og kinetiske skulpturer. Disse har alle en dobbelfunksjon i det de kan fungere både som selvgående maskiner og som instrumenter som kan spilles på i en live-sammenheng. Materialet ble første gang presentert som ren installasjon på Guangdong Museum of Art i Guangzhou, Kina i mars – april i år. Installasjonen er videre invitert til Shanghai Biennalen 2010, fra oktober og ut desember. Den første visningen av liveversjonen fant sted på festivalen Theater der Welt, Tyskland, i juli.

Og nå kommer altså den endelige verdenspremieren på Black Box Teater.


Av og med: Asle Nilsen, Lisbeth J. Bodd, Håkon Lindbäck, Piotr Pajchel, Christian Blom, Kristine Roald Sandøy, Hai Nguyen Dinh, Ali Djabbary, Øyvind B. Lyse, Gjertrud Jynge, Espen Sommer Eide, Thorolf Thuestad, Eirik Blekesaune, Hans Skogen, Janne Kruse, Jannicke Lie, Elisabeth Gmeiner. Co-produksjon: Black Box Teater, BIT Teatergarasjen, Theater der Welt, (Tyskland) og Avant Art Festival (Polen). Støttet av Norsk Kulturråd, OCA, Dans og Teatersentrum. Forestillingen er en del av Ultima 2010.

Legg til ekstern kalender…