Norges mest stjælte album, Bøyen Beng - Fanteri reutgis på mandag!

28. Juni slipper Diger et lenge etterspurt nyopptrykk av folkefavoritten Fanteri av Böyen Beng fra 1993. I tillegg til det originale materialet på denne klassiske langspilleren som har blitt remastret etter alle kunstens regler av Eystein Hopland inneholder den nye utgaven også EPen Storbynatt og en hittil uutgitt versjon av Styggemann med saksa.

Denne utgivelsen favner bredden i Böyen Bengs musikalske og poetiske univers: Utfordrende humor, frontalt alvor og foruroligende naivisme, gjennom former skiftende fra seig droning til spretten 2-step, ispedd en og annen folk-rock-pastisj. Med dette markerte Böyen Beng ettertrykkelig at deres prosjekt ikke hadde til hensikt å reprodusere borgerlig dannelse og god smak, om noen skulle ha vært i tvil om det etter debuten Kjærlig Vårt Hat.

Fanteri var i sin tid den mest stjælte skiva utgitt her til lands og låta Storbynatt var faktisk på norsktoppen i en uke, førden forsvant sporløst under nrk-radaren, sannsynligvis fordi musikkredaksjonen hadde skjønt hva den faktisk handlet om.

Til glede for hordene av folk som en gang har hatt et eksemplar av denne klassikeren i hylla og for nye venner og tilhengere av bandet som ikke har hatt tilgang på dette fra før av, til ergrelse og irritasjon for petimeterne og smaksdommerne: vi gir dere Fanteri med alle mulige tillegg!

Tiger
Wimp
Spotify

Legg til ekstern kalender…