Peter Fischli/David Weiss - Airports

[Bilde]
Fotoserien “Airports” utgjør en sentral del av kunstnerparet Peter Fischli og David Weiss’ fargefotografier. Fischli & Weiss arbeider gjerne med systematiske, dokumentariske serier og i denne serien er fellesmotivet slik tittelen forteller; flyplasser.

Fotografiene i utstillingen hos Peder Lund blir vist sammen med skulpturene “Stewardess I” og “Record” som gir et innblikk i kunstnerparets skulpturarbeider.

De parkerte flyene, som fotoserien dokumenterer, representerer ett av leddene i den internasjonale flytrafikken og Fischli/Weiss undersøker dette fragmentet gjennom sin fotoserie slik de også har gjort med motorveisystemet og langtransporten i alpelandskapet i en storslått videoinstallasjon da de representerte Sveits på Biennalen i Venezia 2003.

Kunsterne, som gjerne problematiserer det som kan oppfattes som “banale” motiver, evner med kunstnerisk nerve å fange følelsen av det moderne rom som kanskje er spesielt særegent ved arealene på flyplasser. Fotografiene viser flyplasser slik vi alle har sett dem; fra vår egen flight, når maskinen taxer inn til terminalen eller fra de lange korridorene som nesten alltid gir en panoramisk utsikt til flyplassen og de parkerte flyene. Med sine turistpregede snap-shot motiver representerer Fischli og Weiss noe unikt innen dagens kunst samtidig som at disse bildene er blitt tillagt status som samtidsikoner.

Legg til ekstern kalender…