BJØRN HELLFUCK

Elsket av fansen, sterkt mislikt av hovedstadens musikk-kritikere. Men, hva er viktigst når det kommer til stykket? Seksuelt eksplosiv rock og visesang fra Bergen, dét er Bjørn Hellfuck. Av NRK Lydverkets Asbjørn Slettemark omtalt som ett av "de aller største undergrunnsfenomenene vi har her til lands akkurat nå”!

Siden han solgte ut konserten i Peer Gynt-salen i Grieghallen flere uker på forhånd i februar og leverte en konsert det fremdeles snakkes om, har det skjedd mye med dette fenomenet fra Bergen. Han har gitt ut plate og solgt ganske mange av dem. Bergenseren har opplevd en stadig økende oppmerksomhet omkring hans underfundige syn på samliv og underliv, noe som har resultert i euforisk stemning og utsolgte konserter overalt hvor han ferdes i dette langstrakte landet. Meldingene er til dels uklare, men for sikkerhets skyld: hold barna dine innelåst, men for all del – ta gjerne del i festen selv.

“Hellfucken” som han blir kalt i hjembyen Bergen har gjort kometkarriere med playlisting på NRK P3 og avsindige 150.000 avspillinger på NRK Urørt med låter som “Å for en do”, “Bleikfeit hyse”, “Bjørn Bifil” og “Sweet N Sour Kristina”. Bjørn Hellfuck og hans bandkompiser er NRK Urørt sine ubestridte enere siden starten i 2007.

Faktum er at Bjørn Hellfuck har truffet noe med sine tekster og måten det fremføres på. Bjørn Hellfuck avstår fra antydningens kunst, og har skapt sin egen nisje, gjerne kalt humoristisk sexolog-rock.

Sakset fra olebullscene.no

Legg til ekstern kalender…