Faglig vorspiel: Norge vs Russland

Faglig Vorspiel er et arrangement for inspirasjon, nettverksbygging og underholdning der teater- og filmbransjen møtes. Vi ser på hva som skjer utenfor Norges grenser innenfor film og teater. Gratis inngang. NB! Husk påmelding via påmeldingsskjemaet på www.skuespillersenter.no.

NORGE VS RUSSLAND

  • Regissør Sigrid Strøm Reibo er nominert til Hedda for sin norske regidebut Vente på Godot ved Hålogaland Teater. Fremover blir hun å se blant annet på Brageteatret i Drammen og Rogaland Teater.
    Hun startet sin regiutdannelse i Litauen, der hun tok grunnfag i sceneinstruksjon ved Universitetet i Klaipeda. Hun tok deretter bachelorgrad i skuespill ved GITIS Scandinavia i Århus. I 2006 begynte hun på mastergraden sin i sceneinstruksjon ved GITIS Moskva.
I løpet av oppholdet i Russland har Sigrid hatt regi på flere prosjekter, i tillegg til å medvirke som skuespiller i andre oppsetninger. I 2009 hadde hun regi på forestillingen The Cat That Walked By Himself (Kipling), som av kritikere ble omtalt som fjorårets beste familieforestilling i Moskva.
  • Skuespiller Maria Henriksen er utdannet ved det statlige teaterakademiet i St. Petersburg, og har siden blant annet spilt hovedrollen i Lorcas Blodbryllup på Nationaltheatret i regi av Eirik Stubø, Nikolaj Gogols Ein gal manns dagbok (2002) på Det Norske Teatret, Himmelweg på Nationaltheatret, Villanden på Torshovteatret, i Ivanov på Hålogaland Teater og i filmen Varg Veum – Begravde hunder. Maria Henriksen har også hatt roller i TV-seriene Brigaden, Ved kongens bord og i novellefilmen Ella som i år var åpningsfilmen ved kortfilmfestivalen i Grimstad.

PROGRAM FOR KVELDEN:

18.30- Dørene og baren åpner

19.00- Underholdning

19.15-20.00- Samtaler med de inviterte

20.00-20.15- Pause

20.15-21.00- Samtaler med de inviterte, åpner for spørsmål

21.00-22.00- Baren er åpen!

22-?- Kvelden er enda ung…

NORGE VERSUS
Vi ser på hva som skjer utenfor Norges grenser innenfor film og teater. Til hvert arrangement inviterer vi regissører, produsenter og skuespillere som jobber, eller har jobbet i USA, Danmark, Russland og Sverige.

Faglig Vorspiel er et arrangement for inspirasjon, nettverksbygging og underholdning der teater- og filmbransjen møtes.

Torsdag 02.september, kl 18.30-22.00: Norge VS Russland
Tirsdag 28.september, 18.30-22.00: Norge VS Hollywood
Tirsdag 26.oktober, kl 18.30-22.00: Norge VS Sverige
Fredag 26.november, kl 18.30-22.00: Norge VS Danmark

Faglig Vorspiel arrangeres av Norsk Skuespillerforbunds frilanskrets Oslo/Akershus v/ Hanna Kavli Lund i samarbeid med Norsk Skuespillersenter.

FAGLIG VORSPIEL er åpent for alle, og det er gratis inngang! OPHELIA stiller med bar!
OBS: Alle må melde seg på pga sjenkebevilgning. Påmelding via vårt påmeldingsskjema!

Legg til ekstern kalender…