IBSENMASKIN

Bestillingsverk til Ibsenfestivalens 20 års-jubileum. Inspirert av Ibsens tolv samtidsskuespill. Åpning av Ibsenfestivalen og premiere 26. august 2010.

[Bilde]

”Om denne maskinen blir et monster som lever sitt eget liv, vil høsten vise.” -Anders Grønneberg, Dagbladet.


Jubileumsforestilling
Det er tyve år siden Ibsenfestivalen ble grunnlagt av Stein Winge. For å markere dette har Nationaltheatret bedt Sebastian Hartmann om å lage en forestilling basert på Ibsens dramatikk. Hartmanns Ibsenmaskin er inspirert av Ibsens tolv siste verker, de som i Ibsen-litteraturen omtales som samtidsdramaene. Med utgangspunkt i høydepunktene disse verkene, og en egenkomponert tekst, har den tyske regissøren Sebastian Hartmann skapt en helt ny forestilling.

Hartmann leker med konvensjonene og boltrer seg fritt i bruken av teaterhistoriske virkemidler. I sin søken etter å forstå mennesket og menneskets forhold til livet og døden, maler han bilder med eksistensiell og emosjonell klangbunn. Den fysiske spillemaskinen er designet av Susanne Münzner, hans faste samarbeidspartner på scenografi. Sammen med Hartmanns rekonstruksjon av tekstene, og Steve Binettis spesialkomponerte musikk, danner den grunnlaget for ensemblets skapende prosess.


Legg til ekstern kalender…