NEEDLEPOINT

[Bilde]

Needlepoint er et helt nytt og spennende band som består av Nikolai Hængsle Eilertsen, Thomas Strønen og Bjørn Klakegg. Bandet lar seg ikke begrense av sjangre, men hoveduttrykket er rocka jazz med kraftfulle trommegroover under energiskt og utholdende basspill. Klakeggs gitarspill er i denne sammenhengen vel så mye i Jimi Hendrix´verden som i jazzens. Klakegg har gått sine egne veier når det gjelder å tyne gitaren for spillemåter og i Needlepoint kommer dette til sin rett. I mars slapp Needlepoint sin første plate, ”The Woods Are Not What They Seem" med relasekonsert på Vossa Jazz, og høstet gode kritikker.

Thomas Strønen er en spennende trommeslager, kjent fra band som Humcrush, Food, Meadow, Parish m.fl. og for sitt samarbeid med Sidsel Endresen, Christian Fennesz og Nils Petter Molvær.

Nikolai Hængsle Eilertsen er en av våre aller fremste rockebassister, med lang fartstid i bl.a. BigBang og The National Bank. Men han har også tatt avstikkere inn i mer rocka avkroker i jazzmiljøet, som for eksempel med gruppa Elephant9.

Bjørn Klakegg er gitarist med særegen sound. Han leder sin egen kvartett, og er også med i Terje Gewelt Trio og Vidar Johansen Kvartett. Han har også spilt i band som Extended Nose og Out to Lunch.

Legg til ekstern kalender…
#jazz, #rock, #gitar