Honningbarna høstturné 2010 (NB! Del, del! Flere datoer vil bli lagt til)

HARDE SOM SEMENT – SØTE SOM KONFEKT

“HONNINGBARNA FOR PRESIDENT”

Mads Borch Bugge, musikksjef Petre.

“På Øyas minste scene står seks uforskammet unge sørlendinger og rocker livskiten av alle som har presset seg inn i teltet.”

Thomas Talseth, VG

“Guttegjengen fra Kristiansand og Søgne er fremdeles i tenårene, men har nok talent og spilleglede til å blåse den mest ihuga gamle og surmagede musikkviter av banen – og gjør det også.”

Trine Stalsberg, side2.no


Hva får du om du kaster seks testosteronfylte 17-åringer fra Kristiansand med en cello, et hammondorgel, to gitarer, en bass, et trommesett og frisk ung anarkisme inn i en sementblander? Svaret er HONNINGBARNA! Med en absolutt forakt for det etablerte, snerrende tekster, riff som sparker i mellomgølvet ispedd cello og orgelsoloer – henger Honningbarna deg opp på knaggen etter nakkeflesket og nekter deg å komme ned før du har knelt og fått deg en solid leksjon i sørlandsk pønkråkk!

Da Honningbarna tok seieren i en av Hovefestivalens band-battles tidligere i vår, utropte Petres musikksjef Mads Borch Bugge “Honningbarna for president” på Twitter. NRK Urørt fulgte tett på, og plukket låta Borgerskapets Utakknemlige Sønner som Ukas Urørt bare dager etter at den ble lastet opp. Band-battlen gav dem konsert på Camp-Scenen på Hovefestivalen, samt opptreden på Hovefestivalens lanseringsfest på Blå i Oslo i midten av mai.

De ble også plukket ut til å delta på Underwood-scenen på Norwegian Wood, der det fra godt informerte kilder fortelles om at Honningbarna tok et samlet pressekorps med storm og ble unisont betegnet som det feteste Underwood-bandet gjennom tidene. Flere og flere stemmer i koret om at Honningbarna er «det neste store” innen norsk rock, og tilbakemeldingene fra alle som opplever dem live er overstrømmende. Og appellen favner bredt: Alt fra elleville kids som roper «Honningbarna, Honningbarna» i 15 minutter i strekk før scene-entreen på Hove-campen, til 50-årige ex-punkere som lettere rørt mimrer om fordums galskap. Bare det faktum at bandet holder konsert på landets tre største musikkfestivaler – de gjør ikke bare én, men TO konserter på Øyafestivalen i august – før fylte ett år sier sitt.

Denne høsten gir Honningbarna ut sin første EP, og vil deretter spille for så mange som mulig på så mange steder som mulig over det ganske land.

Honningbarna på Myspace

Honningbarna på Urørt

Honningbarna er:

Edvard Valberg – Vokal og cello

Christoffer Trædal – Gitar

Fredrik Justnes – Gitar

Lars Emmelthun – Bass

Mathias Johansson – Orgel

Anders Eikås – Trommer

Litt skriverier

VGs Thomas Talseth om Honningbarnas konsert på Øya 2010

side2.no om Honningbarnas konsert i Skateparken på Øya 2010

Intervju fra Øya 2010 i side2.no

Lydverket Spanderer: Honningbarna – fra Hove 2010

Legg til ekstern kalender…