Utstillingsåpning - Outi Heiskanen: Heis, grafikk

Åpning 2. september kl. 18. Utstillingen åpnes av Truls Ramberg, kunstnerisk leder ved Norske Grafikere. Kunstneren vi være til stede. VELKOMMEN! Siste utstillingsdag er 3. oktober.

Kulturinstituttet viser grafikkutstilling av kunstneren Outi Heiskanen (f.1937). Heiskanen er én av de viktigste, mest internasjonalt anerkjente og sentrale kunstnerpersonligheter i Finland. Hennes grafiske arbeid er hovedsakelig figurative og hun er kjent for å skildre små menneske- og dyrefigurer samt mytiske skapninger og sagnfigurer.

Heiskanens sensitive strek og bruk av teknikkene etsning, koldnål og akvatint har blitt hennes varemerke i hennes lange kunstnerkarriere. Temaene i bildene har ofte opprinnelse i kunstnerens egen fortid. Drømmer og symbolisme samt respekt for natur og livet spiller en sentral rolle i den mangfoldige og fordomsfrie kunstnerens uttrykk.

Heiskanen har en sentral rolle i mange kunstnergrupper og hun har jobbet aktivt for å fremme billedkunst og forbedre billedkunstnernes status. Hun har arbeidet som professor i grafikk, og hatt stilling som rektor ved Bildkonstakademin i Helsingfors. Kunstneren har mottatt tallrike anerkjennelser og priser. Hun er kåret til æresdoktor ved Helsingfors universitet og vært akademiker siden 2004. Hennes arbeider er bredt representert i museumssamlinger både i Finland og i utlandet.

Outi Heiskanen: Saapasnahkatorni

Legg til ekstern kalender…