ARILD ANDERSEN TRIO + TINEKE POSTMA (NL)

[Bilde]

Jazz:Talk før konserten! Dørene åpner kl 19

Det blir en stor aften i jazzens navn når både basslengeden Arild Andersen og stjerneskuddet fra Nederland, Tineke Postma, entrer Victorias scene denne fredagskvelden.

De tre herrene Arild Andersen, Tommy Smith og Paolo Vinaccia utga platen “Live at Belleville” (spilt inn i Nasjonal jazzscenes tidligere lokaler) i 2008 til svært stor begeistring blant både publikum og presse. Dette var Arilds første liveplate på ECM.Han ble endatil kåret til European Jazzmusician of the Year 2008 av Academie du Jazz i Frankrike for utgivelsen.

Fra Andersen, Tommy Smith og Paolo Vinaccia kan vi vente oss en konsert i intenst samspill, med Andersens umiskjennelige og fyldige basstone i sentrum av det hele. Skotske Tommy Smith bidrar både med lyrisk fullkommenhet i retning Jan Garbarek og inspirerende improvisasjoner på høyde med de store amerikanere. Vår norskitalienske trommeguru Vinaccia fargelegger som alltid med forfriskende og kledelig trommespill. Vi kan forvente oss både lyriske melodier, folkemusikkinspirerte komposisjoner og partier i mer frie former.

Arild Andersen (bs, live el), Paolo Vinaccia (dr), Tommy Smith (sax)

Tineke Postma er et av de store stjerneskuddene på den Nederlandske jazzhimmelen. 32-åringen er er utdannet fra konservatoriet i Amsterdam og Manhattan School of Music under Dave Liebman og Chris Potter. Hun spiller energisk, moderne jazz inspirert av Wayne Shorter, Cannonball Adderly og John Coltrane, uten at det går på bekostning av hennes egen personlige stemme. Hun har de siste årene etablert seg som en av de virkelig spennende navnene på den internasjonale jazzscenen. Hun høster lovord for sine kreative, smakfulle komposisjoner kombintert med energiske og uttrykksfulle improvisasjoner. Postma har vunnet diverse høythengende priser og hun turnerer jevnlig med blant annt Dianne Reeves, Esperanza Spalding og Geri Allen.

Tineke Postma holder seg med to kvartetter, en amerikansk (med Geri Allen, Scott Colley og Terry Lyne Carrington) og en nederlandsk (med Marc van Roon, Frans van der Hoeven og Martijn Vink), og det er sistnevnte hun tar med seg til Oslo. Vi håper mange tar turen til Victoria denne fredagskvelden for å stifte bekjentskap med en kommende internasjonal jazzstjerne.

Tineke Postma (sax) Marc van Roon (pno), Frans van der Hoeven (bs), Martijn Vink (dr)

Legg til ekstern kalender…