Flap and Fear

av Darren Lerigo (Storbritannia)

en workshop-produksjon av Imploding Fictions og Oslo Internasjonale Teater

Når: 21. oktober kl. 19.00

Hvor: Vardeteatret i Rådhusgata 19

Billettpris: 70,- kroner

Billetter kan bestilles via [email protected] eller kjøpes i døra

Regi: Philip Thorne og Øystein Ulsberg Brager

Inspisient for OIT: Michael H. Sciarrone, Teatersirkus

Medvirkende: Rowena Hutson og Lauren McCullum

GJESTESPILL, NORGESPREMIERE OG NYPREMIERE…
“Flap and Fear” er produsert av det internasjonale teaterkompaniet Imploding Fictions, som også står bak OIT, og forestillingen hadde premiere i Wien i mai i år. Da ble den spilt på Theater Drachengasse som del av årets Newcomer-konkurranse, og var et av innslagene i forestillingen “Angstmacher” ved siden av fire andre finalister som alle hadde laget et stykke ut i fra samme tema: Frykt og ‘scaremongering’. Vi dro hjem med årets juriepris!

Dramatiker Darren Lerigo har nå utviklet stykket videre til vår nypremiere i Oslo, og vi presenterer den nye versjonen som en lesning/workshopproduksjon som del av OITs program med internasjonal samtidsdramatikk. Til denne visningen henter vi over skuespillerne som spilte forestillingen i Wien; Rowena Hutson og Lauren McCullum, som begge har base i London.

Stykket handler om de to duene Lilly og Jesse som sliter med å takle hverdagen. Verden er skummel og full av farlige monstere – det være seg innpåslitne katter eller løpende småbarn – og livet har ikke alltid like mye suksess å å by på som de kunne ønske. Det som begynner som en lett satire om to frustrerte duer glir etterhvert inn i et mørkt, filosofisk landskap der døden synes allstedsnærverende, og der byen om natta er et ensomt og truende bakteppe for to villfarne sjeler som ikke vet hvor livet tar dem hen.

SAMTALE FRA SCENEKANTEN
Etter forestillingen blir det samtale fra scenekanten mellom dramatiker Darren Lerigo og den norske dramatikeren Toril Solvang om hvordan det er å være ung dramatiker i henholdsvis England og Norge, og om stykket vi akkurat har sett. Samtalen ledes av Kristine Haugland.

NB: Forestillingen spilles på engelsk, og samtalen i etterkant foregår også på engelsk.

Hjertelig velkommen!

Du kan lese mer om forestillingen på: www.implodingfictions.com, eller lese mer om OIT på oslointernasjonaleteater.wo…

Forestillingen er støttet av Stiftelsen Fritt Ord, Fond For Utøvende Kunstnere og Oslo Kommune.

[Bilde]

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…