Annerledes enn – musikk og poesi i dialog

Konsert med påfølgende samtale om Improvisasjon og etikk på engelsk
med poet Arild Vange og gitarist og improvisasjonsmusiker Neil Davidson (Skottland).

Opplevelsen av musikk og poesi kan ikke reduseres til forståelse alene. Det kan like gjerne være en invitasjon til medskaping, medlytting og samtale. Relasjonen mellom utøverne i improvisasjon forplikter til å svare eller respondere. Man har et ansvar overfor den andre. Et slikt …lyttende ansvar innebærer at man ikke reduserer den andre til et aspekt ved seg selv, men ønsker hverandre velkommen som annerledes.

Neil Davidson er gitarist og komponist fra Glasgow. Han har vært medlem av Glasgow Improvisers Orchestra siden 2003 og har spilt i en rekke grupper med musikere fra inn- og utland. I 2006 avsluttet han sin master i komposisjon ved University of Glasgow, hvor han også underviser. Ved samme universitet tok han i desember 2009 doktorgraden med arbeidet: Improvisation and Ethics in Music: A Folio of Compositions Framing Musical Events.

Arild Vange er forfatter og oversetter. Den fjerde diktsamlingen hans annerledes enn kom på Aschehoug i vår. Arild har dessuten skrevet en roman og gjendiktet og oversatt fra tysk bl.a. Franz Kafka, Georg Trakl, Peter Waterhouse og Yoko Tawada. Arild har vært medarrangør av Æ Å Trondheim Litteraturfestival siden 2003. Han bor i Trondheim kommunes dikterbolig Adrianstua.
Vis mer

Legg til ekstern kalender…