Yundi Li spiller Chopin (utsolgt)

[Bilde]

Yundi Li, (1982) kinesisk klassisk pianist, bosatt i Hong Kong. Han er mest kjent som den yngste som har vunnet Chopin International Piano Competition i Warsawa. Da var Li 18 år.

Lis liv ved klaveret startet i 1989, og i 1991 ble han elev av en av de fremste klavepedagoger i Kina; Dan Zhaoyi. Han utviklet seg ekstremt raskt og prisene fortsatte å strømme inn; i 1994; Beijing klaver-konkurranse for barn, i 1995; Stravinsky International Youth Competition og i 2000 den yngste vinner av Chopin- konkurransen gjennom tidene. Konkurransen avholdes hvert 5. år. I år 2000 var det 15 år siden noen hadde vunnet 1. premie.

Yundi Lis debut i Carnegie Hall i New York var en del av Steinway & Sons 150 års jubileum i juli 2003. Li har siden turnert verdens største og mest velrenommerte orkester og scener.

Den 25. mai i år tildelte Polens kulturminister gullmedaljen “Gloria Artis” til Yundi Li, den første kinesiske statsborger som har mottatt denne utmerkelse.‘Gloria Artis’-gullmedaljen er en høyeste kulturelle utmerkelse som deles ut av den polske regjering. Medaljen tildeles personer eller grupper som ikke er polske statsborgere for deres bidrag til den polske kultur og for å fremme samarbeid mellom Polen og andre land. Denne medaljen kommer i et dobbelt jubileum; 200 år siden Chopin ble født og 10 år etter Yundi Lis triumf i Chopin International Piano Competition.

Legg til ekstern kalender…