Filmens Hus - Åpent hus: Departures - GRATIS

Filmens Hus inviterer til en hel uke med gratisarrangementer, film og moro. Under Filmens Hus – Åpent hus 6.-12. september kan du få med deg førpremierer, animasjonsworkshop, kultfilm, filmquiz, stumfilmkonsert, snikkikk på høstens festivaler og rundturer i filmmuseet . Og det meste er klinkende gratis!

Seminaret Den andres ansikt – religion og livssyn på film arrangeres hvert år på Filmens Hus. Under Åpent hus får vi en smakbit på høstens program, og introduksjon ved Hans H Skei.

Departures er vinner av Oscar for beste utenlandske film. Departures er en nydelig fortelling, en reise inn i Japans hjerte med et spesielt blikk på en hellig del av landets kulturelle arv. Filmen følger Daigo Kobayashi, en hengiven cellist i et orkester som akkurat er blitt oppløst, slik at han nå er uten jobb. Sammen med sin kone bestemmer Daigo seg for å flytte tilbake til sin hjemby, for å se etter arbeid. Han vil starte på nytt med noe annet og svarer på en annonse med overskriften “DEPARTURES” i den tro at det dreier seg om et reisebyrå. Til sin forferdelse oppdager han at jobben er for en “Nokanshi” eller “kistelegger”, en som klargjør de avdøde for begravelse og overgangen til det neste liv.

Arrangør: Den andres ansikt, arrangeres 6.-7. november 2010 på Filmens Hus

Legg til ekstern kalender…