Nasjonalgalleriet

NRKs nye program om visuell kultur. Det mest spennende som skjer innen visuelle kulturuttrykk i dag henger ikke nødvendigvis på et museum, men kan like gjerne ligge på you-tube eller sprade på en cat-walk. Vi oppsøker, samler og analyserer det som skjer på alle de visuelle frontene i dagens samfunn og serverer deg det aller beste. Programleder er Helle Vaagland.

I det aller første programmet av Nasjonalgalleriet får vi et møte med mannen bak den mest sette musikkvideoen på YouTube noensinne. Regissøren RayKay fra Haugesund har jobbet med Lady Gaga, Beyonce og tenåringsidolet Justin Bieber og har gjennom sine musikkvideoer enorm makt over hvordan noen av verdens største forbilder blir fremstilt. Hva bruker han denne makta til?

I tillegg viser vi et eksklusivt møte med et av vår tids mest usannsynlige moteikoner Tilda Swinton. Til tross for sin androgyne stil og sitt spesielle utseende har hun blitt en yndet modell og muse for kunstnere og designere. Nå har hun laget film med et helt særegent visuelt uttrykk.

Og kunststjerna Sophie Calle er kjent for sine prosjekter som invaderer livene til vilt fremmede personer. Nasjonalgalleriets egen kunstprofessor Tommy Olsson gir oss en innføring i hvem hun er, og reporter Charlotte Thiis-Evensen gjør et tappert forsøk på å intervjue en lite imøtekommende Sophie Calle.

Følg oss på Facebook!!

Legg til ekstern kalender…