Ultima 2010: Magisk rom med Parallax

Improvisasjonstrioen Parallax har i samarbeid med lysdesigner Elisabeth Kjeldahl Nilsson jobbet fram et konsept som ligger i grenselandet mellom konsert og performance for barn i alderen 6 til 12 år. Ved bruk av lyd og lys skaper de et magisk rom der det er plass til ro og sanselig opplevelse, noe som kan stå som en motpol til det barn ofte opplever gjennom ulike media, der tempoet er høyt og inntrykkene mange.

[Bilde]

Cymbaler og gitar blir spilt på med bue, en sprettball festet på en trepinne dras over trommeskinnet, en mekanisk melkeskummer blir brukt til å spille på gitaren med, binders og hårspenner blir festet til gitarstrengene og trompetisten både synger og lager vindlyder gjennom instrumentet.

I løpet av konsertdagene vil de holde flere små 15 minutters konserter spredt utover dagen og tanken er at hver konsert blir forskjellig i og med at både musikere og lysdesigner improviserer.

Stian Omenås-trompet + diverse instrument, Are Lothe Kolbeinsen- gitar/preparert gitar, Ulrik Ibsen Thorsrud- trommer/perkusjon, Elisabeth Kjeldahl Nilsson-lysdesign

[Bilde]

Du finner dem i Astroamfiet på Teknisk Museum den 18. og 19. september fra klokka 12 til 16.

I samarbeid med Ultima og Teknisk Museum. Støttet av Norsk Kulturråd.

Legg til ekstern kalender…