Kulturjevndøgn - KulQuiNox

11.09.2010 – KUL*QUI*NOX – 2010.09.11

PROGRAM

MUSIKKFLEKKEN

14.00 Åpning med nogo attåt (utenfor om været er fint)
14.15 Lydmassasje
15.00 Høgstrøm Performance
15.15 Tai Chi Workshop – Martin Hauglid
16.15 Trommejam
-- + SURPRISE
20.30 Ashesh & Nekhvam (blues) (NEPAL)
22.00 Beatnix (50s Rock),
24.00 Ivaylo Music (dj – deep house)
(Barraca Music, Elevation Recordings)

MUSIKKCAFEEN

18.30 Vilden Lycke (variert)
19.30 Kåre Nybakk (viser)
20.30 Trio Brasil (BRA) (latin)

Utstilling: Erik Svendsen

LILLE SCENE (i bakgården til Sandvika teater, bak Musikkflekken/cafeen)

14 – 18 Variert filmprogram (se nederst for mer info)
+ SURPRISE
18.15 Heyfever (Rock)
19.00 Lius Baruch (one man band project)
20.00 Erik Høgstrøm (Synth salvation & performance)
21.30 Nilogic (metal)
22.30 Turbot Safari (progressive rock & performance)

LYKKEHAVEN (I Løkkehaven, ved Røde Kors huset)

14.30 – 17 Barne (og voksen) program
+ SURPRISE
14.30: Teaterlek – Andre Vifladt
15.15: Tryllende magi – Kalle Moen
16.00: Bollywood dans – Josefin Wikstrøm
16.45: Hula dans & kort presentasjon – Alohasenteret
17.00: Lydfantomet mini performance
17.00 Didgeridoo – Paulucci
17.15 Bob Randall – visdomsord og hverdagsprat (Aboriginee stammehøvding)
18.15 Børge M Oftedal – Meningen med livet (filosofi og piano-improvisasjon)
18.30 – 20.00: Minneverksted / Skriveworkshop – Jorunn Solli
19.15 Agno Stiksrud – selvlagede sanger
19.45 Opera & Kinesisk folkemusikk
20.15 Jan Wiese – Improlectronica

Utstillinger: Bjørg Thorhallsdottir & Espen Justdal


Billetter: 150,- / 100,- (studenter & elever) / 0,- (barn under 12 år)


www.youtube.com/watch?v=s4A… (video fra tidligere kulquinox på eVo-kulturhus-stabekk. I år for første gang i Sandvika!)


“Kulquinox” er sammensetningen av “kultur” og “equinox” eller “jevndøgn” som det også heter på norsk. Et motto for vårt kultturjevndøgn er “Dagen, natten og kulturen er like lang!”

Prosjektgruppen ønsker å tilføre Sandvika en ny festival, som kan bli en årlig tradisjon. Cosmic Wind har de siste årene arrangert CulQuiNox (engelskskrevet versjon) på eVo Stabekk, organisasjonens lokale kulturhus. Det har vært populært og godt besøkt, og derfor ønsker vi nå å ta det et skritt videre ved å forflytte arrangementet til 2 (3) scener i Sandvika. Slik vil vi gjøre festivalen enda mer tilgjengelig for både lokalt og regionalt publikum.

Stedene i Sandvika valgt som scener, utstillings og fremvisningssteder for hele prosjektet (step 1 & step 2) er Musikkflekken/Musikkcafeen og Lykkehaven/Løkkehaven. Denne søknad gjelder kun step 1, som arrangeres på Musikkflekken/Musikkcafeen.

Prosjektgruppens kjerne består av Øyvind Aamot fra Cosmic Wind, Martin Schilde fra Toothfairy Labels/Musikkcafeen og Bjørg Thorhallsdottir fra Lykkehaven
Øyvind Aamot er prosjektkoordinator for hele festivalen, og step 1, som finner sted på Musikkflekken og Musikkcafeen organiseres av ham og Martin Schilde i samarbeid med Sandvika scene v/ Aleksander Andersen samt Erik Foss Jensen og Skiltverkstedet. Prosjektgruppen tar ingen honorarer for sitt organisatoriske arbeid.

Tanken er at festivalen skal ha et Nordisk fokus, og artister fra Nordiske land vil bli invitert til å delta. Dette året legger vi det på et minimum budsjettmessig sett, men om det blir populært vil vi neste år utvide med enda flere nordiske deltakere og også søke støtte hos Nordisk kulturfond, kulturfond nord, norsk kulturråd og fond for utøvende kunstnere. Prosjektgruppens deltakere har gjennom sine opphav og tidligere gjennomførte prosjekter opparbeidet et solid kunstnerisk nettverk i de nordiske landene og mener at det ligger et stort potensial i å utvikle nettopp en slik festival i Sandvika. Dette både fordi det er nær Oslo og alle norske hovedaktører innen media, samt at Sandvika i seg selv har et mangfold av scener i eksepsjonell nærhet til hverandre som kan samkjøres. Byens beliggenhet og utforming er også sjarmerende i seg selv. Slik tenker vi at man også etterhvert vil kunne tiltrekke et nordisk publikum til festivalen, og således være med på å sette Sandvika på verdenskartet på en ny måte. I tillegg ønsker vi at det på denne måten skal gro til å bli en arena der lokale artister kan vise hva de kan overfor et nordisk/internajsonalt publikum. Det er i tillegg et fokus for festivalen å blande proffesjonelle, amatører og halvproffesjonelle artister. Dette for at de halvprofesjonelle og amatørene skal bli inspirert til å legge enda mer arbeid i sin kunst, og kanskje på den måten ta videre steg mot proffesjonalitet.

PR
Martin Schilde, Bjørg Thorhallsdottir og Øyvind Aamot fronter arrangementet i media. De 3 er alle velkjente for sitt arbeid, både lokalt og nasjonalt, og har veletablerte medienettverk å spille på.


FILMPROGRAM – Lille Scene fra kl 14

Legg til ekstern kalender…