BARNAS HELG PÅ FILMENS HUS

I forbindelse med feiring av nyoppusset hus, inviterer Lillebil filmklubb til barnas helg på Filmens Hus!

Dette blir en helg utenom det vanlige! Det blir masse film, animasjonsverksted, smådyrsutstilling, testing av dataspill, regissørbesøk og gjensyn med flere filmklassikere.
Og som om ikke det var nok – alle arrangementene er gratis for alle! ( Du trenger altså ikke være medlem av Lillebil filmklubb for å delta på arrangementene. )

PROGRAM:

Lillebil liten

Moldvarpen i byen – 7 kortfilmer for de minste
Lørdag 11. September kl 12
Tsjekkia 1976 – 1983 | Regi: Zdenêk Miler | Lende: 50 min | Uten tale | Passer fra 3 år

Her treffer du igjen Moldvarpen til glede for hele familien! Tsjekkeren Zdenêk Millers glade lille moldvarp har lenge vært en favoritt for både barn og voksne. Historien fortelles med bilder akkompagnert av musikk, slik at de også passer for familiens aller yngste. Hvordan skal man lære en gartner at moldvarper er helt nyttige, små kryp? Og hva i all verden kan skje med en moldvarp i byen? Dette får man vite når man blir kjent med Moldvarpen og vennene hans.
Her vises episodene “Moldvarpen og TV-en”, “Moldvarpen og bilen”, “Moldvarpen og tyggisen”, “Moldvarpen og telefonen”, “Moldvarpen og fyrstikkene”, “Moldvarpen som urmaker” og “Moldvarpen som fotograf”. Den tsjekkiske TV-serien om den lille muldvarpen fra 1969 har blitt sendt på NRK Barne-TV med jevne mellomrom siden 70-tallet.

Lillebil liten
Lillebil tester nye spill på pc!
Lør 11. Sept kl 12.00 – 15.00

Nå har du mulighet til å prøve flere norske barnespill, som Englekræsj, Ungene i gata-serien og Knerten. Spillene er på norsk og passer for alle barn fra 3 år og oppover. Spillstasjonene finner du i foajéen i 2. etasje.

Lillebil liten
Lillebil tester nye spill på DS!
Lør 11. Sept kl 12.00 – 15.00

I Knertenstua er det ferske spill på Nintendo DS. Her får du anledning til å prøve det nye Flåklypa-spillet, Josefine og smakebiter fra Knerten gifter seg, som blir lansert for DS senere i høst. Knertenstua finner du i Barnas filmrom, som ligger ved siden av Lillebil kinosal.

Lillebil liten
Lillesøster kanin + William og Vilde kanin
Lørdag 11. September kl 13
Regi: Eva Eriksson, Jan Gustavsson/Ylva-Li og Lennart Gustavsson | Sverige 1988/2006 | Total spilletid: 50 min | Norsk tale | Passer fra 4 år

Lillesøster Kanin er en nydelig og morsom tegnefilm om den tapre Storebror kanin som passer lillesøsteren sin helt alene en lang og strevsom dag. Lillesøster er aktiv, klønete og sta, og storebror må være veldig tålmodig. Først sent på kvelden kommer mamma og pappa hje, og da er storebror veldig, veldig trøtt.
I William og Vilde kanin treffer vi den tamme kaninen William som en dag slipper ut av buret og treffer den tøffe jentekaninen Vilde som bor i skogen. Sammen opplever de masse rart!

Kanindag i Lillebil filmklubb!
Lørdag 11. september kl 13.50

Har du en egen kanin? Eller kanskje en hamster eller et marsvin? Hvis du har et kjæledyr du ønsker å vise frem, ta det med deg til Lillebil filmklubb! Etter filmvisningen av Lillesøster Kanin og William og Vilde kanin får du muligheten til å vise frem kjæledyret ditt i Knertenrommet og sammen lager vi en liten utstilling!
NB: alle kjæledyr må være i bur.

Lillebil stor
Fra bok til film: Keeper’n til Liverpool
Lørdag 11. september kl 14

Noen ganger lager man film basert på en bok som allerede er skrevet. Men for å kunne lage film ut av en bok, må man gjøre noen grep. Blant annet må boken omskrives til et filmmanus, man må hente inn en regissør som lager filmen og en hel masse mennesker må hjelpe til. Den nye norske filmen Keeper’n til Liverpool er basert på Lars Mæhles roman Keeperen til Tunisia. Vi har invitert forfatter Lars Mæhle, manusforfatter Lars Gudmestad og regissør Arild Andresen til å fortelle litt om hvordan en bok blir til film. Det vil bli vist klipp fra filmen og lest høyt fra boken.
Om Keeper´n til Liverpool
Hovedpersonen Jo er 13 år, skoleflink, kjapp i replikken og engstelig for det meste. Det blir umulig å fortsette med, når han forelsker seg. Keeper´n til Liverpool er en varm komedie om vennskap, fotball og forelskelse forstyrret av angstfylte mødre og overivrige fotballtrenere. Og ikke minst: om å overleve ungdomsskolen.
Keeper`n til Liverpool har spesialvisning i Lillebil filmklubb søndag 3. oktober, og har premiere på norske kinoer 22. oktober 2010. Arrangementet Fra bok til film passer for barn fra 9 år og oppover.

Lillebil stor
Trollmannen fra Oz
Lørdag 11. september kl 15.15
USA 1939 | Regi: Victor Fleming | Med: Judy Garland, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley | Lengde: 1 t 41 min | Engelsk tale, norsk tekst | Passer fra 9 år

Trollmannen fra Oz er en klassisk eventyrmusical med tidløs appell. Selve historien er enkel som i de fleste gode eventyr. Den lille gårdsjenta Dorothy virvles en dag av sted og lander sammen med hunden sin i eventyrlandet Oz. Sammen med et fugleskremsel, en skvetten løve og en blikkmann må hun gjennom mange farlige prøver for å redde Oz fra den onde heksa.
Det er ingen steder som er som hjemme – og det er ingen filmer som denne!

Legg til ekstern kalender…