Folkemusikklubben Columbi Egg: Olav den heldige // Jorunn Marie Kvernberg

Olav Tveitane synger, spiller gitar, strengeinstrumentet cister og kontrabass, og har vært et aktivum i Bergens folkemusikkmiljø helt fra han var ung tenåring. Det begynner å bli en stund siden – han fylte femti i år, og det feirer vi denne kvelden!

Her inviterer Olav en rekke gjester: Sigrid Moldestad (feler, sang) er en av landsdelens store innen folkemusikk. Henne har Olav samarbeidet med i mange år i gruppen Spindel. Silje Hegg kjenner mange fra samarbeidet med Odd Nordstoga. Hun synger og spiller fløyter. Klubbens musikalske vert Gabriel Fliflet har spilt med Olav Tveitane i 35 år, bl.a. i nyskapende Rimfakse. Han stiller selvsagt opp denne kvelden, med trekkspill og stemme. Gjest på kontrabass er Magne Thormodsæter. Regn med flere overraskelser på en musikalsk reise med stopp på begge sider av Nordsjøen og utvalgte steder i sørøst-Europa!

Solospill har alltid vært viktig i norsk folkemusikk. I kveld får vi oppleve Jorunn Marie Kvernberg – felespiller, sanger og komponist fra Romsdal. Hun er en av dem som oftest er blitt invitert tilbake til Columbi Egg, som medlem i Tindra eller Majorstuen. Nå har hun arbeidet fram en egen solokonsert.

Legg til ekstern kalender…