Høstutstillingen 2010

Lørdag 11. september åpner Høstutstillingen. Utstillingen arrangeres av Norske Billedkunstnere og baserer seg på fri innsendelse. Årets utgave av Statens Kunstutstilling består av 85 kunstnere og 100 verk. Høstutstillingen i år setter søkelys på kunstnere som har tilholdssted utenfor landets grenser. Utstillingen viser hvordan disse kunstnerne jobber med en estetikk som vi ikke ser så mye av i den norske kunstscenen til vanlig. For dem er Høstutstillingen en sjanse til å komme seg inn i og få vist seg i den norske scenen.

Utstillingen byr for første gang på installasjonsvideo. Det vil også vises to performancer i løpet av utstillingsperioden. Den nasjonale jury har i år bedømt 4762 arbeider fra 1842 søkere, noe som er ny rekord.

Høstutstillingen samarbeider i år med en rekke institusjoner hvor man viser et utvalg av videokunsten. Trondheim Kunstmuseum/ Gråmølna, Sørlandets Kunstmuseum, Nordnorsk Kunstmuseum, Bergen Kunsthall/ Landmark, KINOKINO i Stavanger og Galleri Svalbard.

Den nasjonale jury 2010 består av Line Halvorsen, Ingeborg Kvame, Arne Revheim, Jon Gundersen, Ellen Karin Mæhlum og Sidsel Palmstrøm.

Legg til ekstern kalender…