Biffy Clyro

Det er opplest og vedtatt at Biffy Clyro har stått for ett av årets absolutte konserthøydepunkt! Først spilte for et smekkfullt John Dee i februar, for så å opptre på NRK Lydverket. Noen måneder senere, tok de turen tilbake til Norge, og spilte på hovedscenen til Hove-festivalen for 8000 tilskuere. Mandag 18. Oktober kommer de til Bergen og Ole Bull Scene.

Bandet ble av avisen The Scotsman tidligere i år kåret til tiårets beste skotske artist foran storheter som Franz Ferdinand, Travis, Mogwai og Glasvegas. De har prydet de fleste forsidene på engelske musikkmagasin, og blir omtalt flere steder som årets band. Bandet ble dannet i 1999, og anført av vokalist Simon Neil og brødrene Ben og James Johnston, har de turnert sammen med artister som Muse, The Rolling Stones og Red Hot Chillipeppers.

Storslagen og progressiv indierock av beste kaliber: der har du skotske Biffy Clyro i et nøtteskall. Bandets siste plate Only Revolutions, deres femte i rekken, ble belønnet med terningkast fem av NRK Lydverket som konkluderte at “verden kan liksom ikke være så ille dersom denne skiva finnes.” Kerrang var ikke snauere da proklamerte: ”This band will change your life”.

Med svære låter, komplett med både blåserekke og elementer fra hardcore og emo-rocken, tar Biffy Clyro løpefart allerede i åpningssekundene av førstesporet på Only Revolutions med singelen “The Captain”. Og intensiteten blir ikke noe mindre underveis. Her er majestetiske strykerarrangementer elegant vevet inn i tunge gitarriff, med delvis akustiske “God And Satan” som det eneste virkelig nedtonede bidraget. Vokalist Simon Neil er selvsikker og tidvis humoristisk i front, med god gitarhjelp fra Josh Homme (Queens Of The Stone Age, Them Crooked Vultures) på “Bubbles” – som med sitt komplett uimotståelige riff er en av albumets beste låter.

I en verden tilsynelatende forelsket i alt som lukter av elektronisk musikk og 80-tallsnostalgi, er det befriende å vite av Biffy Clyro står frem, standhaftig og bredbeint og definitivt blant den harde, gitarbaserte rockens fremste representanter.

Singlene ”Mountains”, ”That Golden Rule”, ”The Captain” og ”Many Of Horror” har hatt massiv radiospilling rundt i Europa, flere av de har også blitt hyppig spilt her hjemme. Nå ble også deres fjerde single ”God & Satan” listet på NRK P3.

Forrige single ”Many Of Horror” har ligget 10 uker på topp 20 på den norske radiolisten, fire av dem blant topp 10!

Legg til ekstern kalender…