HARALD FENN

30. september – 14. november 2010

Vi er glade for å kunne invitere til en utstilling med nye verk av Harald Fenn. Dette er hans andre separatutstilling hos oss.

Utstillingen består av en serie med nye malerier som ved første øyekast gir inntrykk av en radikal utvikling i kunstnerskapet. Borte er den klassiske motsetningen mellom billedplan i for- og bakgrunn, som har gått som en rød tråd gjennom mange av de tidligere verkene hans. Tilbake står en naken, nærmest minimalistisk abstraksjon, hvor bare et fåtall virkemidler får utfolde seg på flatene.

Det er en konkret grunn til denne kunstneriske endringen. Egne erfaringer knyttet til tap og sorg har drevet fram et visuelt billedspråk som på en allmenngyldig måte representerer et uttrykk for fravær og tomrom. I denne undersøkelsen av maleriets muligheter får kun de mest sentrale virkemidlene stå igjen: Illusjonen av dybde, flate, lys og mørke. Flere av maleriene kretser rundt enkle geometriske former som kan minne om mørke vegger, hjørner eller døråpninger. Disse motivene lades med et lys som på en måte konstituerer den konkrete scenen man tror man har foran seg, på den andre siden avslører at vi står overfor et drevent spill med abstraksjonens muligheter. Denne motivkretsen settes i utstillingen opp mot en serie verk malt i realistisk stil. Et fly på vei gjennom tåken med landingslysene på, en øy som går i ett med havet i skumringen, skyformasjoner på en mørk natthimmel. Alt dette er fenomener som manifesterer seg i et spill mellom mørke og lys, og i utstillingen sidestilles alle verkene som ulike grader av abstraksjon. På denne måten knytter utstillingen tette bånd til de sentrale temaene Harald Fenn har vært opptatt av i hele sin produksjon.

Harald Fenn har i løpet av de siste årene stilt ut på gallerier og museer i Trondheim, Ålesund, Oslo, Stavanger og Bergen. Han er kjøpt inn av Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley Samlingen, Sørlandets Kunstmuseum, KLP, Hydro og Nordea i tillegg til en rekke private samlinger.

Fotografier av Harald Fenns verk vil fra 30. september være tilgjengelige på www.eriksteen.no.
For mer informasjon, kontakt Erik Steen eller Nina Paus på telefon 22 55 09 54.

Neste utstilling: Stian Ådlandsvik, 25. november – 9. januar 2011

Legg til ekstern kalender…