Kvinner – det annet kjønn i realfagene?

[Bilde]
Det nye realfagsbiblioteket i samarbeid med Naturfagsenteret og Fritt Ord debatt om kvinners lave deltakelse i noen av realfagene. Førsteamanuensis Ellen K. Henriksen ved Fysisk institutt på Universitetet i Oslo holder foredraget «Kvinner – det annet kjønn i realfagene?». Deretter holdes en paneldebatt hvor de viktigste spørsmålene er «hvorfor er det få kvinner i noen av realfagene?» og «hvorfor er det viktig med flere kvinner i disse fagene?».

Kl. 15.15–16.10: Mat, mingling i foajeen.
Kl. 16.15 – 16.45: Seminaret starter med foredraget «Kvinner – det annet kjønn i realfagene?» ved Ellen K. Henriksen, førsteamanuensis ved Fysisk Institutt på Universitetet i Oslo.
Debattleder: Kåre Verpe, kommunikasjonsdirektør NHO.

Andelen kvinner som velger høyere utdanning innen matematikk, fysikk, kjemi og teknologifagene er lav. Den politiske viljen til å bedre kjønnsbalansen innen disse fagene er blant annet forankret i Kunnskapsdepartementets strategiplan «Realfag for framtida». Men er det egentlig viktig at like mange kvinner som menn velger seg realfag? Anne Birgitte Fyhn mener at rekrutteringsfokuset på jenter til realfag er feilslått og at gutter definerer seg bort fra viktige realfag etter et lenge pågående jentefokus i rekrutteringen til realfagene. Dette blir blant annet utgangspunkt for debatten mandag 11. oktober på Det nye realfagsbiblioteket.

I panelet:
Anne Birgitte Fyhn, førsteamanuensis i matematikkdidaktikk ved UiT.
Svein Sjøberg, professor i naturfagdidaktikk ved ILS, UiO.
Torgunn Karoline Moe, stipendiat i matematikk ved UiO.
Marianne Eidem Fostervold, rådgiver ved KUN, senter for kunnskap og likestilling.
Elin Ørjasæter, kommentator og forfatter.

Sted: Vilhelm Bjerknes´ Hus, Universitetet i Oslo

underskog.no/cache/image/18…

Legg til ekstern kalender…