Susanne Sundfør

aMWtHEIiDVkFr3Jbsbl4vQVUhinWMWBrBw_2YB8vFBOg

Da Susanne Sundfør i mars i år ga ut sitt etterlengtede andre album The Brothel og ga sine første konserter med nytt materiale, var det til overveldende respons fra et samlet kritikerkorps. Dagbladet konkluderte med at albumet var ”så bra at andre norske artister kommer til å begynne å grine” og “et monumentalt stykke popkunst, ulikt det meste vi ellers hører nå til dags”. VG brukte ord som “trolsk stemning, måpende munner og blanke øyne”.

Tirsdag 19. oktober kommer Susanne Sundfør til Ole Bull Scene for å gi en innføring i sitt musikalske univers. Sammen med et eminent band ledet av Jaga Jazzists Lars Horntvedt, elegant lysdesign og ditto lekkert lydbilde, gjenskaper Susanne Sundfør magien fra albumet til liveformatet.

Selv sier Susanne Sundfør at ”albumet tar for seg de ulike aspektene ved det å leve i et samfunn hvor det perverse og det ærgjerrige i mennesket får frie tøyler. Det er en teatralsk tematikk gjennom hele albumet, både musikalsk og tekstmessig. Jeg har hele tiden sett for meg at jeg har laget musikk til en film”.

The Brothel er Susannes første album på plateselskapet EMI og sjefen i Bjørn Rogstad gir følgende beskrivelse av sitt nye stjerneskudd: ”Minste motstands vei i musikkbransjen er å lete etter artister og musikk som plasserer seg trygt og godt innenfor de etablerte, kommersielle medieformatene. Av og til kommer det stemmer som utfordrer og forandrer disse til tider klamme rammene, som sprenger noen grenser. Susanne Sundfør er en slik stemme”.

The Brothel er første livstegn fra Susanne Sundfør siden det selvtitulerte debutalbumet i 2007 og det akustiske søsteralbumet Take One (2008). Platedebuten tryllet fram perler som ”Walls” og ”I Resign”, og vant Spellemannprisen 2007 i kategorien for beste kvinnelige artist. Albumet solgte over 20.000 og tilbrakte hele 23 uker på VG-listen.

Legg til ekstern kalender…