"...Ask Me If I`m Happy"

[Bilde]

Galleri Darbu ønsker velkommen til ny utstilling med den australske kunstneren Thomas C.Chung.
Thomas som opprinnelig er født i Hong Kong fullførte sin bachelor grad ved C.O.F.A. i Sydney i 2004 og har siden den tid vært på reisefot på jakt etter sine drømmer. Tross sin unge alder er han mer eksponert enn mange andre kunstnere og har deltatt i et mangfold av internasjonale gruppeutstillinger. De siste årene har han jobbet intensivt ved forskjellige kunstneropphold i Skandinavia og har under denne tiden vist sine arbeider på flere separat utstillinger i Finland, Sverige og Norge.

Det som gjør Thomas unik som kunstner er først å fremst hans tilnærming til det å lage kunst.
Hans arbeider er som oftest et resultat av en ni-tidig arbeidsprosess og et utvalg av maleriene han skal vise på utstillingen har hver tatt rundt 150 timer i arbeidstid og 10 liter med akryl maling å fullføre. Med en palett-kniv, pensel og tannpirker har han bearbeidet maleriets overflate og konstruert en særegent utrykk som skiller seg ut og gir maleriet en ny dimensjon.

Til tross for dette ligger allikevel utstillingens fokus på hans strikkede skulpturer. Thomas som inntil noen par år tilbake visste svært lite om strikking, fikk sin innføring i faget av sin mor og de gamle damene som bodde på aldershjemmet hvor hun jobbet. Siden den tid har han blitt svært kyndig og bruker visstnok ingen oppskrift når han konstruerer sine fantastiske objekter.

Selv om arbeidene kan oppfattes som lystige og morsomme er utstillingen tematikk av det mer alvorlige slaget. Tittelen «..Ask Me If I’m Happy» handler i stor grad om problematikken rundt barns overspising og undertrykking av følelser. I samsvar med dette har kunstneren strikket et sortemang av forskjellig mat som skal stilles ut.
Da dette kanskje blir kunstnerens siste utstilling i er han som han sier så pent på engelsk «dressed to impress». Dette betyr at han i stor grad vil invadere galleriet med med sin enestående samling av mat i alle former. Ved siden av sukkererter som stirrer opp på deg med skranglende øyne kan du nærmest lukte den ferdigstekte pizzaen som ligger servert på andre siden av rommet.
Om det skule være seg sånn at du allerede har spist middag kan vi også by på dessert i form toppede milkshakes og rykende ferske muffins med glasur.

Dersom dette skulle være fristende på et eller flere plan er du hjertelig velkommen til å ta deg turen innom Galleri Darbu. Vi kan nærmest love deg en god opplevelse som du garantert kommer til å huske i lang tid fremover.

Åpningstider
Tirsdag – Fredag : 11-16,
Lørdag – Søndag: 12-16

Legg til ekstern kalender…