Rocky The Big Payback :: Martin Kellermans selvbiografiske teatersuksess

Dette er Martin Kellermans selvbiografiske teatersuksess om tegneseriefiguren Rocky sine første harde år.

[Bilde]

Rocky, alle voksne barns favoritt-antropomorfiserte tegneseriegrinebiterbikkje er tilbake i ringen! Eller rettere sagt på scenen, og det i full menneskeham. Tegneserien som er like skitten som den er populær, spiller bare to kvelder på Chateau Neuf .

Stykket er skrevet av Martin Kellerman og omhandler Rockys prøvelser etter å ha blitt sparket fra jobben, dumpet av dama og utvist fra heimen. Det skildrer også kampen for å vinne tilbake selvtilliten, det daglige brød og hevn på eksen. For Rocky er såvisst ingen from Job som rolig innbefinner seg når livet går han imot;

– Hvorfor kan man ikke få velge ulike vanskelighetsgrader i livet, akkurat som i dataspill? Spør han seg, og spørsmålet klinger kjent i våre hjerter. Hva om vi kunne velge bort mange av de avgjørelsene livet forventer at vi tar? Forsikring, huslån, barnehageplass, kattepass. Den røde eller den sorte genseren? Blondina eller brunetten?

For bedre enn noen annen tematiserer Kellerman gjennom sitt alterego Rocky den moderne vestlige mannens tapende kamp mot A4-tilværelsens Status Quo og dens fokus på hybridbil og startnummer i birkebeinerritt samt frykten for hatt og slips eller det å ende opp som sin far.

Legg til ekstern kalender…