SISTE SJANSE - Jubileumsutstillingen "Sanctuary" med Steve Joy & Elenor Martinsen


[Bilde]

Elenor Martinsen & Steve Joy

maleri


30. oktober – 21. november 2010


Hole Artcenter feirer med denne ekstraordinære utstillingen 5 års jubileum. Vi har æren av å presentere et utvalg malerier av den britiske kunstneren og Steve Joy, satt sammen med Elenor Martinsens nyeste arbeider.


Steve Joy (f. 1952 Plymouth, England) professor i fine arts har i år hatt 2 museumsutstillinger her i Norge – ved Drammen museum klikk for omtale og ved Trondheim Kunstmuseum (Gråmølna). Disse to utstillingene var oppfølgere fra Joys retrospektive utstilling ved Joslyn Museum, Omaha USA i 2008. Han har tidligere undervist både ved Trondheim og Bergen kunstakademi.

Ifølge kunsthistoriker og professor Øivind Storm Bjerke har Joy hatt stor påvirkning på utviklingen av kunst i Norge siden slutten av 80 tallet. Joy og Storm Bjerke vil ha en kunstdialog på åpningsdagen.

Joy har i en årrekke vært påvirket av russisk ikonmaleri og gir assosiasjoner til disse i både i form og farge – samtidig er de alltid helt abstrakte. Som i ikonmaleriet bruker han bladgull og voks:

“Bildene har en forbindelse til mystikken i det orientalske, den taktile voksen gir assosiasjoner til silke og aroma fra krydder og parfyme. Samtidig ønsker jeg at man kan se det historiske aspektet i bildene fra vestlig maleri til middelalder ikoner – gjennom renessansen til nyere utvikling av abstrakte bilder” sier Steve Joy.

Kjente kunstnere som Frank Stella og Sean Scully har billeduttrykk som kan referere til Joys arbeider.

Hole Artcenter viser 14 malerier av Steve Joy i forskjellig format. Priser fra 10 000,- til 140 000,-


Elenor Martinsen (f.1959 Oslo) er utøvende billedkunstner, og en av grunnleggerne av Hole Artcenter. Martinsens forbindelse til Steve Joy startet for ca. 30 år siden. Hun har vært elev av Joy på 80 og 90 tallet. De har i lange perioder arbeidet i New York, Barcelona og i Italia.

Det er flere likhetstrekk ved deres uttrykk, samtidig med en markant forskjell i Martinsens mer detaljerte utforming. De benytter begge rene flater og geometriske former i voks, der Joy bruker ren bivoks, mens Martinsen blander den med fargepigment.

Alle bildene til Martinsen har et rom i bildet som gir en meditativ opplevelse.
Måten Martinsen behersker materialene voks, pigmenter, papir og lerret på, gir en skulpturell, dyp og levende overflate, med mange nivåer. Bildene er ofte fargesterke og har et preg av monumentalitet.

Tittelen ”Sanctuary”, kan tolkes som et hellig sted, eller et sted for hvile – noe som står frem som et likhetstrekk i begges uttrykk.

Hole artcenter viser 14 nye malerier av Elenor Martinsen i forskjellig format. Priser fra 2.900,- til 38.000,-






Ved interresse, kontakt: Elenor Martinsen Mob. 92 888 150 epost


Åpningstider: torsd. – søn. 12 – 17:00 & etter avtale.



[Bilde]
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…