«PROJECT 5» BATSHEVA DANCE COMPANY

5. og 6. november er det duket for en dansebegivenhet av de sjeldne. Det sagnomsuste dansekompaniet Batsheva, under ledelse av koreograflegenden Ohad Naharin, gjester Oslo og Dansens Hus for aller første gang.

Fem av kompaniets kvinnelige dansere byr på en intim og nærgående forestilling med fem ulike utdrag fra Ohad Naharins utrolige danseverk.

Batsheva Dance Company ble grunnlagt i i 1964 av Baronesse Batsheva de Rothschild, med Martha Graham som kunstnerisk rådgiver. Tross sin status som nyetablert kompani, fikk Batsheva umiddelbart æren av å bli det første kompani utenfor Grahams eget kompani, til å vise den legendariske koreografens verk.

Oslopublikum ble først kjent med koreograf og kunstnerisk leder siden 1990, Ohad Naharin, da Carte Blanche gjestet Det norske teatret med to av hans oppsetninger i 2004 og -06. Den gangen gikk køen rundt kvartalet, så det er all mulig grunn til å sikre seg billetter til «Project 5» i tide!

Ohad Naharins bevegelsesspråk er dynamisk og nyansert, fra det eksplosive til det vare og intime. Han betraktes som en av de fremste blant verdens nålevende koreografer, og under hans ledelse turnerer Batsheva Dance Company på de største scenene over hele verden.

Koreografi: OHAD NAHARIN (2008)

Kostymedesign: FOR «B/OLERO»; «PARK» OG
«GEORGE & ZALMAN»: Alla Eisenberg for «BLACK MILK»: Rakefet Levi
Lysdesgin: BAMBI, OHAN NAHARIN
«George & zalman» (2006)
Musikk: ARVO PÄRT
Tekst: CHARLES BUKOWSKI
Lest av: BOBBIE SMITH
«B/olero» (2008)
Musikk: MAURICE RAVEL
Fremført av:ISAO TOMITA, japansk komponist og synthesizerekspert
«Park, from Moshe» (1999)
Musikk: PAN SONIC, OHAD NAHARIN
«Black Milk» (1985/1991)
Musikk: PAUL SMADBECK

Fremført av: BATSHEVA DANCE COMPANY
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…
#Dans