Thomas Barfield: Hva skjer i Afghanistan?

Antropolog Thomas Barfield regnes som en av USAs ledende Afghanistan-eksperter. Torsdag 4.november besøker han Blindern. Han kommer direkte fra Kabul.

I en offentlig forelesning vil Thomas Barfield gi et innblikk i situasjonen i Afghanistan etter ni år med USAs såkalte “kamp mot terror”.

Antropologen har besøkt landet for første gang for 40 år siden da han gjorde feltarbeid blant nomader i Nord-Afghanistan. Siden 2001 har hans forskning fokusert på problemer knyttet til lov og rett og politisk utvikling i landet. Han er president for The American Institute for Afghanistan Studies i Kabul.

Hans nye bok ”Afghanistan. A cultural and political history” har fått gode anmeldeser, bl.a. i Dagens Nyheter og Washington Times og The New York Review of Books.

Det er ikke så lett å plassere ham politisk. Han er kritisk til krigen i Afghanistan, men ingen motstander. Ifølge en anmeldelse på The Black Sheep Dances er boka først og fremst saklig uten politisk agenda.

Hva ser Barfield for seg av fremtidsutsikter for dette hjemsøkte landet og folket? Hvor går den politiske og sosiale utviklingen? Er fred og demokrati mulig? Torsdag 4. nov. 2010 kl 10:15 (Auditorium 2, Eilert Sundts hus på Blindern) vet vi kanskje mer.

Her et intervju med Barfield:

Legg til ekstern kalender…