Mary Owens - "Lost in Landscape" - 04.-28.11.2010

[Bilde]

Velkommen til åpning torsdag 4.november kl. 18.00.

Det finnes to sentrale motivgrupper i Mary Owens kunst: landskap og stilleben. Motivene er gjerne satt sammen og berører både den narrative og allegoriske billedtradisjon.

I maleriene fabulerer Owens rundt temaer som barndom, undertrykkelse, vold og søken etter identitet. Hun stiller spørsmål ved hva det er som konstituerer et individ i situasjoner der det sjelden lar seg avgjøre om omgivelsene er ute etter å bygge individet opp eller bryte det ned.
Slik fokuserer bildene på de krefter som utspiller seg i tilværelsen, krefter som mennesket uunngåelig blir en del av. Det blir til en spenning mellom hvem som er gjerningsmann og hvem som er offer.
Motsetningsforholdet makt/avmakt trer frem som en tematisk grunnpilar. Samspillet mellom elementene kan skape følelse av en underliggende latent fare som ligger i hverdagen. Uro og smerte er nøkkel ord.

Motivene trer frem i forholdet mellom de forskjellige billedkomponentene og på denne måten forteller mer enn de viser. Slik oppstår en dialog mellom bildenes elementer og betrakteren.
Uttrykket er personlig og selvbiografisk. Det veksler mellom det antydende og fragmenterte til det mer tydelige og sammensatte.

Mary Owens er utdannet ved Newcastle University og Sunderland School of Art and Design, England, samt Kunsthistorie mellomfag ved UIO. Separatutstillinger i utvalg: Galleri BOA, Galleri HKR, Telemark Kunstnersenter, Hordaland Kunstsenter, Norske Grafikere og Galleri UKS. Hun har også vært med på: Høstutstillingen, Sørlandsutstillingen og Telemarksutstillingen i en rekke år. Innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Norsk kulturråd, Riksgalleriet, Norsk Hydro og Statoil.

For mer informasjon ta kontakt med galleri LNM.

Legg til ekstern kalender…