Ny Musikks Komponistgruppe presenterer konsert med Oslo Solistensemble

Ny Musikks Komponistgruppe presenterer konsert med 4 urfremføringer for inntil 12 stemt kor.

Program:
Oslo Solistensemble
Dirigent Marit Bostad

Bjørn Erik Haugen (NO) Uttered, pt 1 wp
Harald Sæther (NO) a’ in altre parole ’b wp
Bjørn Thomas Melhus (NO) Et rop om hjelp wp
Erik Schwensen Dæhlin (NO) double portrait of Erika wp

Medlemmer av Oslo Solistensemble
Caroline Wettergreen

Bjørn Erik Haugen
Har Master of Art fra Kunstakademiet i Oslo (2005 – 2007), Bachelor of Fine Art fra Kunstakademiet i Trondheim (2002 – 2005). Han har deltatt på en rekke konserter, videoer, utstillinger, videoinstallasjoner etc både her hemme og utenlands (Europa og Sør-/Nord- Amerika)
Tittel: Uttered pt. 1
Uttered er et tredelt korstykke hvor del viser forskjellige sider av hvordan man med ytringer, forholder seg til og kommuniserer med omverdenen. Alle delene er basert på video og stykket er transkribert av lyden til video. I denne konserten fremføres 1. del av verket: Uttered pt. 1. Uttered pt. 1 er en transkribering av et intervju med Julia Kristeva. I intervjuet snakker hun om det poetiske i språket.
Vekets varighet er ca 8′.

Harald Sæther
Komponist og musiker, utdannet fiolinist ved Veitvet Musikkonservatorium og Trøndelag musikkonservatorium, mastergrad i komposisjon fra Griegakademiet. Han har skrevet for bl.a. Wendy Greenberg, Australia (Ultima 2007), Oslo Sinfonietta, Rastko Popovic – Beograd, Debussy Trio – Los Angeles.
Tittel: “a’ in altre parole ’b”
‘a’, i altre parole ‘b’ er et verk for 12 vokal stemmer: tre vokal kvartetter. Teksten er hentet fra samlingen “What’s he to Hecuba or Hecuba to him?” av den Italienske forfatteren Nanni Cagnone. Verket består av syv (korte) deler som spilles attaca og er skrevet med bruk av en del moderne teknikker sammen med de mer tradisjonelle måter å bruke stemmene på. De tre kvartettene (SATB) er ment å fungere både som et kor (totalt), to sekstetter (en kvinnelig og en mannlig sekstett), og som tre separate kvartetter der de flyttes til andre steder på scenen (i rommet) i løpet av fremføringen. Verkets varighet er ca 10′.

Bjørn Thomas Melhus
Musiker og komponist med videreutdanning i komposisjon og Live electronics – musikkteknologi for utøvere ved Norges Musikkhøgskole. Han studerer i dag musikkteknologi til bachelor på NTNU, Institutt for Musikk, i Trondheim. Har bl.a. skrevet for Ensemblet Affinis, Rolf Borch, Tanja Orning og Oslo Sinfonietta (strykekvintett) og deltatt med flere komposisjoner på Ultima.
Tittel: “Et rop om hjelp”.
Teksten i stykket er basert på hovedoverskriften i Dagsavisen hver dag i to måneder, og verket er en kommentar til dagens overeksponering av nyhetsinntrykk. De ulike overskirftene glir over i hverandre og danner en musikalsk helhet, der enkeltord ikke er viktige, kun den samlede klangen og rytmikken. Innimellom trer likevel enkeltord fram. Stykket veksler mellom kakofonisk kaos av nyhetsmeldinger, til nedbrytning av enkelte overskrifter i mindre deler, stavelser og enkeltlyder. Verkets varighet er ca 8′.

Erik Schwensen Dæhlin
Dæhlin er utdannet slagverker fra konservatoriet i Tromsø, og har studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole. Som komponist har han vært virksom siden 1997 og komponert solo-/kammermusikk/elektroakustisk musikk for bla. annet KORK, MiN Ensemblet, Liv Glaser, Håkon M. Stene, Oslo Camerata, neoN, Oslo Sinfonietta. Hans musikk har vært framført ved World Music Days i Hong Kong og ved en rekke europeiske og nordiske scener og konsertsaler
Tittel: “double portrait of Erika”
“double portrait of Erika” er et bestillingsverk for Oslo Solistensemble. Det består av sang, vist tekst og bilder. Portrettet er av Erika, slik vi finner henne i den kjente SS marsjen og i Aleksander Kulisiewicz’s vise. Verkets varighet er ca 5`.

Oslo Solistensemble ble stiftet høsten 2007 og består av 16 erfarne og ambisiøse sangere, de fleste av disse er sangstudenter ved Norges Musikkhøgskole, Barratt-Dues Musikkinstitutt og Institutt for Musikkvitenskap ved UiO. Oslo Solistensemble er ikke et kor i tradisjonell forstand, men består av 16 individuelle sangere som gjør prosjekter i større og mindre ensembler og som solister, noe som muliggjør svært varierte oppdrag.

Legg til ekstern kalender…