Dortmund Bodega presenterer JAME med utstillingen: Walk the line

Dortmund Bodega

presenterer

JAME

med utstillingen:

Walk the line

Åpning fredag 5 Nov. 2010 kl. 20:00. Schousplass 6.

Utdrag fra samtale mellom Jame (J), Leander Djønne (LD), Espen Sørli (ES), Bertrand Besigye (BB), Einar Enger (EE) og Jimmy Jizz (JJ) på Hotel Bristol 1 Nov 2010.

ES: Det jeg tenkte på ikke sant, var å omforme dette som en gang var såpass konkret og innebygd i oss, til noe nostalgisk og nærmest bortgjemt. Eller jeg mener, som et dykk ned i abstraksjonen av handlingene.

JJ: Slurv. Det er faen meg slurvete. Vrøvvel. Hva skjer med det lissom? Erre asylmottak her eller? Tipper lite jeg skal abstrahere deg etter jeg er ferdig med søstra di jeg haha. Eller? Kødda. Ikke.

J: Det spiller faen ingen rolle da om det står vertikalt eller ligger horisontalt. Jeg mener, det er jo ikke akkurat som gjengi dønkinga fra ungdommen detta her. Jeg syns det minner mer om et etterlengtet ønske om å fjerne det som vi…

BB: ..(avbryter) …hør a, hva er årsaken til denne fornærmende tonen? Det ligger i språket ikke sant. Det norske språket. Jeg tenkte presseteksten kunne være et dikt jeg. Altså, jeg har et dikt som handler om hjertets kevlar eller hjertekevlar. Ikke sant. Tenk da, eller, bare hør på sammensettningen av ord her i dette diktet jeg har laga:

“ Min indre kropp er belagt med kevlar. Hele mitt begjær er overtrukket med kevlarduk. Hjertet er sandblåst og kevlarbetrukket. Kevlarvester henger tungt på min indre forgårds dødsknagger”.

EE: Øhh, det diktet kunne vi kanskje brukt i lanseringen av den nye julekampanjen i år eller?

JJ: kjefta hvitsnipphomse. Du sitter ikke her med oss lzm. Jeg vil bare state med engang – all props te gutta på gølvet i jernbaneverket på Alnabru! Det språket i det jævla diktet ditt kompis suger mer pikk enn det ser ut til at du har gjort. Enten har du ikke skrivd det sjæl Bertrand, og det ville være bra for deg, men siden du peser og maser har du nok skrivd dræten og derfor sugd dekarvis av pikk, rautende som du er, når du gurgler våsete ord om språkets frigjørende kraft. Før du har tenkt ut bare ett av de derre tåpelighetene dine, har jeg ikke bare gitt deg en på kjeften. Jeg har drept og voldtatt alle du noen gang har kjent. Fatter du? Jeg har fan meg kjørt fra Alnabru med fire punkterte hjul på drittkjerra til muttern helt ned til brødrene London. Fikk tusen spenn for holken. Lite fett. Sug mei a! Er det dikt nok for deg? Kunne går rett te helvete det der mister. Men det fatter du ikke eller?

J: kjefta Jizz. Ro ned tonen. Harru laga dikt lissom? Trur jeg ikke på. Trur det er bedre å vise bildet til Oldefattern sin meislete signatur på steinen fra gamlegården. Sammen med min egen replika.

ES: Enig. Det er livslinje det.

JJ: hey drittfitter, hør a! Driver og sender en føkkings jævla SOS over bordet her lissom. Erre mulig å få noe kontakt? Eller for opptatt av å smiske mister Enger? Hey din slappe ølpikk Mister Enger, trenger ikke sitte klø deg på balla sån derre der! Hør a! Det er detta diktet som burde vært presseteksten til utstillinga:

Infantile kroppers sammenbitte kjever, klamrer seg fast som blodige knyttede hender. Videre utover i oppveksten setter kvalmen og vemmelsen til. Bevegelsen går nå fullstendig gjennom, over og inni skinnene.

Ristingen og støtene i hver eneste skjøt av sveis og dype dobbelkrog i sviller, er i virkeligheten hardt sammenpressede rom som enda ikke fyller sin hensikt.

Hensikten ville være å skyte ut av symbolene, unnslippe tunnelene, nærmest sprenge de mulige usannsynligheter gjennom å smelte sammen i en universell protest.

Vår ære blir skapt gjennom erobring av liv. Gjenerobring av eget liv. Våre liv.

Nedlatende, foraktelig, hånfull og spottende
skuer vi nå ned på dette degenererte og perverterte samfunn,
der det skvulper i sitt stinkende, vemmelige, folkelige og fordomsfulle vesen.

EE: Wow, den kan bli vanskelig å bruke i julekampanje for bergensbanen.

JJ: hvem ba deg åpne kjeften? Stikk du sitter ikke her engang!

LD: Der åpna du virkelig for en vid tolkning gitt.

ES: Ja, men det er jo fryktelig mørkt. Men det er det jo. Det hele alstså. Mørkt. Meget mørkt.

J: øøh, mørkt er det vel ikke. Bare jævli mye jobb som folk burde få kred for. Eller hva sier du Jimmy jizz?

JJ: Jeg sier bare føkk off jævla pederaster. Det er for rett og slett for jævlig bare sitte her og se på de dumme, geitestirrende trynene deres. Dere hakke fatta skissa av noenting i detta prosjektet! Trur du jeg gjør detta for andre eller? Fan dere snakker om? Jeg gidder ikke mer! Jeg stikker te bensebrua!

Legg til ekstern kalender…