BLÅ & Smug.no pres.: El Guincho (ES)

[Bilde]

Spanskebølgen er et faktum. Band som Delorean, Crystal Fighters og El Guincho viser at Spania er et land å regne med fremover. Det er no nytt og friskt ved det. Kall det organisk pop-elektronika om du har behov for knagger.

El Guincho er gitt ut på labelen Young Turks. Labelen har gitt oss finfin musikk fra Tanlines og The XX. Her kommer nok en godbit: El Guincho som er Pablo Diaz-Reixa.

Hans debut album Pop-Negro ble veldig godt tatt imot.

Lydbildet til El Guincho legger seg tett opptil våre venner i Tanlines med bruk av samples og inspirasjon hentet fra afrobeat, Tropicalia, dub og rock and roll. Sjøl kaller han det “Space-age exotica” og hans hovedinstrument er Roland SP-404.

Videoen og låta “Bombay” fikk bra buzz på weben sent ifjor. Det er en gladlåt med massevis av stjerneskudd og bryster i videoen. Per idag har den over 300.000 views på YouTube. Lagt den ut via Vimeo under grunnet at YouTube er mer konservative enn Vimeo.

El Guincho – Bombay from CANADA on Vimeo.

Underskog har skrevet om lenker/embeds i denne teksten til å bruke TLS/SSL. Det er ikke garantert å fungere. Les mer her.

Legg til ekstern kalender…