Utstillingsåpning - Petra Lindholm: Til Anne-Marie

14. januar – 26. februar: Petra Lindholm – Til Anne-Marie, fotografi og video

Åpning fredag 14. januar kl. 17. Utstillingen åpnes av prosjektleder ved Stiftelsen Pro Artibus, Åsa Lönnqvist. Kunstneren vil være til stede. VELKOMMEN!

Petra Lindholm (f. 1973) arbeider hovedsaklig med video. Hennes filmer har vanligvis ikke en spesifikk narrativ struktur. De fokuserer på fargenyanser og skiftninger mellom ulike bilder, hvilket bidrar til å skape en spennende atmosfære uten noen kronologisk orden. Lindholm skildrer ofte lett gjenkjennelige situasjoner eller fenomener i miljøer der det virkelige og normale oppfører seg uvirkelig.

Petra Lindholms levende bilder kompletteres med ytterligere et viktig element: lydverdenen. Lydsporene består av de lydene som omgir videoen, fremfor alt musikken som Lindholm selv komponerer, skriver teksten til og fremfører, noe som skaper et svært intimt miljø. Musikken støtter bildene gjennom å formidle følelser og stemninger. De viktigste ingrediensene i Lindholms verker er lyd, rom, karakterer og landskap.

I denne utstillingen har Petra Lindholm utvidet sine fortellinger gjennom å kombinere video med fotografier og keramikkskulpturer, hele rommet nynner sakte i en kontinuerlig forandring av lys og farge. Det virker som om fjellet i hennes video kommer nærmere, og det er opp til tilskueren å avgjøre om det er en følelse av frihet eller kanskje fangenskap.

Petra Lindholm har studert ved Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hun har deltatt i en rekke utstillinger i Sverige, Europa og USA. 2006 fikk hun Carnegie Art Awards tredjepris for verket ”Until”. Lindholm er bl.a. representert på Moderna Museet, Malmö Konstmuseum, Borås Konstmuseum, samt Kiasma og Stiftelsen Pro Artibus i Finland.

Petra Lindholm: Til Anne-Marie, stillbilder fra video, 2010

www.petralindholm.net

I samarbeid med Stiftelsen Pro Artibus.

Med støtte fra FRAME Finnish Fund for Art Exchange.

Sted: Finsk-norsk kulturinstitutt, Kristian Augusts gate 5, Oslo
www.finno.no
åpent tir-fre 11-18, lør 12-16

Legg til ekstern kalender…