All Ears Vorspiel

Det er januar og igjen tid for All Ears festival for improvisert musikk. Dagen før dagene i Oslo kommer en håndfull utvalgte festivalmusikere til Trondheim for å holde vorspiel-konsert. I år er det 10. gang festivalen arrangeres i Oslo. Vorspielet i Trondheim holdes for 5. gang.


*Kevin Drumm (US) – preparert gitar

+

Maja S. K. Ratkje (NO) – stemme / elektronikk

Zeena Parkins (US) – elektronisk harpe

+

Jerome Noetinger (FR) – elektroakustiske enheter

Lionel Marchetti (FR) – elektroakustiske enheter*


All Ears er en årlig festival for improvisert musikk, holdt i Oslo. Målet er å presentere improvisert musikk i alle former, også innbefattende andre uttrykk som video og dans. All Ears er en non-profit festival ved musikkentusiaster for musikkentusiaster, organisert av musikerne Guro Moe, Paal Nilssen-Love og Lasse Marhaug.


Fra www.all-ears.no …

Kevin Drumm fra Chicago er kjent navn for den våkne musikkentusiast. Siden tidlig 90-tall har han opparbeidet seg en solid fanskare med en musikk som veksler mellom droning, hard støy og preparert gitar.

Maja S. K. Ratkje: Med én fot i improvisasjons- og støyverdenen og den andre i den moderne komponistverdenen, utforsker og utvider Ratkje musikkbegrepet. Hun kombinerer stemme og elektronikk, med et enormt uttrykksregister. Ratkje var også med på å organisere All Ears i mange år. Festivalen hadde ikke vært det den er i dag uten hennes bidrag.

Zeena Parkins: Mulitinstrumentalist, komponist og en pioner i utviklingen av den elektroniske harpen. Har også utvidet språket på akustisk harpe med utradisjonelle spilleteknikker og prepareringer. Hun sier at harpen er som “a sound machine of limitless capacity”. Har samarbeidet med bl.a. Jim O´Rourke, Nels Cline, Lee Renaldo, Kaffe Matthews (Weightless Animals), Pauline Oliveros og Björk.

Lionel Marchetti og Jerome Noetinger er to franskmenn som har jobbet i feltet musique concreté, live elektronikk og improvisasjon siden 80-tallet. Hvis vi sier Metamkine er det nok flere som vil lettere plassere dem. Duoen jobber fysisk med gamle båndspillere og elektronikk.


Konsertarrangør i Trondheim : Ny Musikk Trondheim, Trondheim Jazzforum og Dokkhuset Scene

Legg til ekstern kalender…