PEKKA PERSSON, RUS MESIC, JONE SKJENSVOLD - Unstable structures - 13.1 - 6.2.2011

[Bilde]

Velkommen til åpning 13. januar kl. 18.00.
Performance ved Rus Mesic 18.30, varighet ca. 10 min.

Galleri LNM presenterer tre distinkte kunstnerstemmer i årets første utstilling. Persson, Mesic og Skjensvold jobber med forskjellige materialer og innfallsvinkler for å belyse temaer som tvetydighet, tilhørighet, forflyttelse, makt og symboler. I Galleri LNM står verkene i forhold til hverandre og skaper et usynlig mellomrom av ustabile strukturer. Dette tydeliggjøres i utstillingens tittel.

Pekka Persson presenterer kunstverk i forlengelse av tidligere arbeider hvor han undersøker relativitet i billedspråket, nærmere bestemt å befinne seg på to steder samtidig:
”Arbeidene er todelte, dvs. at det oppstår mellomrom. Når et arbeid består av to elementer forbundet konkret eller imaginært blir mellomrommet et både fysisk visuelt rom og en underbevist forbindelse.”

Rus Mesic presenterer tegninger og objekter som deler av en installasjon. Materialene i verkene peker mot betydningens tvetydighet og vekker en slags usikkerhet og forventning. Motivene setter spørsmål rundt tilhørighet, forflyttelse og makt, både fysisk og mental. De setter i fokus lengsel etter et mistet sted, et hjem, et sikkert punkt som med tiden kun har blitt et utopisk sted som bare eksisterer i vår hukommelse. Verkene til Mesic refererer til verset: “tomorrow I`ll enter the town of my birth. I want to be ready” fra diktet “Celebration of the lizard”, av J.D. Morrison, amerikansk poet og musiker (The Doors).

Jone Skjensvold har jobbet med prosjektorientert kunst de siste to tiårene, der bruk av logoer og symboler har vært både tema og virkemiddel. I denne utstillingen tematiserer han fraværet av symboler. Objektene består av utskårne former og negative flater, og maleriets bruk av farger og penselstrøk er redusert til homogene overflater i hvitt og svart. Arbeidene representerer møtepunkter mellom et grafisk formspråk og maleriet som medium, og de forenklete uttrykkene kan leses som ulike tilnærminger til hva som faktisk gjenstår når symbolikken blir fjernet fra et symbolbærende element.

For mer informasjon kontakt galleriet: [email protected] eller 22 42 15 78.

Galleri LNM | Kongensgt. 2 | tir.-fre. 11-17, lør.-søn. 12-16 | Tlf: 22 42 15 78 | www.lnm.no

Legg til ekstern kalender…