Velkommen til Kunstnerforbundets første utstilling i året for 100-årsmarkeringen

Hilmar Fredriksen, installasjon:

Arbeidene til Hilmar Fredriksen fungerer som en stadig assosiasjonsgrunn. Han har et ønske om å vise til det som unndrar seg forklaringer. Dada og Fluxusbevegelsen har vært relevante beveggrunner. I skulpturene har han materialmessig holdt seg til gjenstander som allerede har inngått i et livsløp. Videoinstallasjonene viser til vokabular og muligheter og i likhet med øvrige verk, beveger de seg i spenningsfeltet mellom alvor og humor, den ytre og indre verden og det gåtefulle mot det velkjente. Hilmar Fredriksen var blant annet en av Norges første performancekunstnere. Bak kunstnerens mangfoldige prosjekter ligger det en interesse for ulike forestillinger, hentet fra myter, vitenskap og moderne kunst.

Arne Bendik Sjur, grafikk:

I ”Lillebror og søster”, som er en serie kaldnålsraderinger, ønsker Sjur å belyse relasjoner i familieforhold hvor skader har oppstått. Hva skjer med et barn når det blir usynliggjort eller unndras kjærlig fysisk kontakt? ”Når du ser meg” er en annen serie hvor utgangspunkt for motivet er forholdet mellom mann og kvinne, mekanismer som eventuelt utvikler et samliv eller bryter det i stykker. Han viser også en mengde portretter. Arne Bendik Sjur er et betydelig navn innenfor grafikk og har vunnet internasjonal anerkjennelse for sine særegne arbeider.

Seks smykkekunstnere, “Fortellinger i sølv”:

De seks kunstnerne Åse-Marit Thorbjørnsrud, Millie Behrens, Karin Johansson, Karen Pontoppidan, Tarja Tuupanen og Gunnhild Tjåland representerer hver sin inngang til tematikk som dreier om hverdagslivets hendelser. Historiefortelling er aldri en objektiv sannhet, men en fortolkning av fortiden. Disse kvinnelige kunstnerne deltar med sine subjektive erfaringer slik at fortellingene nyanseres. Sannsynligvis er smykker forankret i vårt behov for å kommunisere med andre. Denne kommunikasjonen foregår særlig gjennom kroppsspråket, visuelle symboler og tegn.

Periode: 14. januar – 6. februar 2011


Legg til ekstern kalender…