Konsertserie med Ida Bryhn, Bonnie Jones og Øyvind Skarbø

Sonate og circuit bending

[Bilde]

Ida Bryhn, bratsj:

György Ligeti (1923 – 2006): Sonate for solo bratsj: 1)Hora Lunga

Salvatore Sciarrino: Første sats: Tre Notturni Brillianti

Yumi Murakami, fløyte solo:

Toru Takemitsu: Voice (ca 7 min)

Giacinto Scelsi: Quays (ca 3 min)

Samuel Andreyev: Nombres Imaginaires (ca 5 min)

Øyvind Skarbø, solo perkusjon

Improvisasjon

Bonnie Jones, Live Jukebox: We’ve

Øyvind Skarbø, solo perkujon

Improvisasjon

Bonnie Jones og Agnes Hvizdalek, vokal- og elektronikkduo

Improvisasjon

Vi begynner kvelden i Grønland Kirke med en konsert med Ida Bryhn på bratsj, før vi spaserer over i Platousgate for Live Jukebox og perkusjonskonsert.

Denne kvelden gir deg essensen i en Ny Musikk-konserter; en melodi, en fortelling, og litt musikalsk kaos. Vi starter i Grønland kirke med György Ligeti, komponisten som kanskje er mest kjent for den astromusikalske stemningen i Kubricks film “2001 – En romoddyssé”. I motsetning til atmosfæren i science-fiction filmen gir han oss denne kvelden en vakker folkemusikkaktig melodi.

Kaoset står den italienske komponisten Salvatore Sciarrino for. Han kan beskrives som en slags kaos-Vivaldi, omtrent som Årstidene framført av elektriske fugler. Lydene høres elektroniske ut, men strømmer alle ut fra en og samme bratsj, spilt av Ida Bryhn.

Øyvind Skarbø kommer og rydder opp i kaoset: Han spiller to trommesoloer denne kvelden, en i Grønland kirke, og etter en kort spasertur; en i våre lokaler i Platousgate 18. To basstrommer, en i hvert lokale.

Bonnie Jones viderefører Sciarrinos knitring, og gir oss gjenbruksmusikk og forskrudde lyder laget av gamle elektroniske duppeditter i duo med sangeren Agnes Hvizdalek. Kveldens Live Jukebox trår opp gamle stier i livet til koreansk-amerikanske Bonnie Jones, via nye stier i musikken. Utrykket blir moderne, men aldri hi-tech.

Øyvind Skarbø (solo perkusjon): Slagverker fra Bergen og mannen bak Øyvind Jazzforum, en konsertserie for jazzimpro. Har studert under Terje Isungset, i tillegg til å studieturer til både Nigeria og Cuba, så inspirasjonen er bred!

Agnes Hvizdalek er en improviserende vokalist som liker de minste, mest private, komplekse og ekstreme av stemmens lyder, og å leke med kontroll og tilfeldighet. Interessen for samspill mellom musikalske og sosiale strukturer preger samarbeidene hennes – fra spontane duoer til det internasjonale improv-orkesteret ÖNCZkekvist.

Sjekk også lunsjkonsert torsdag 24. februar.

Legg til ekstern kalender…