Lær deg samba mandager i februar!

Vi gjentar sukseen fra november 2011 – hver mandag i februar spiller vi tropiske rytmer på Hausmania: Lær deg grunnstegene i samba og forskjellene mellom de forskjellige typene samba med vår sambalærer fra Brasil!

Få et 4 ukers sambakurs for bare 400 kr hver mandag kl 19:00 på Hausmania, Hausmannsgate 34 i Oslo. Har du spørsmål eller har lyst til å kontakte oss, sjekk ute facebook-siden vår, mail oss på [email protected] eller ring 456 78 516. Velkommen!

OM SAMBA

Samba er en brasiliansk musikk- og dansesjanger og er den mest utbredte musikkformen av afrikansk opphav i Brasil. Sentrale instrumenter er pandeiro, cavaquinho, gitar og ulike perkusjonsinstrumenter. Ordet «samba» antas å komme fra det angolanske ordet semba, som er navnet på en tradisjonell dans.

Sambaen oppstod trolig i delstaten Bahia i nordøst-Brasil, og den er fremdeless en del av musikktradisjonen i området. Likevel regnes sambaen for å være en musikkform som oppsto i Rio de Janeiro på begynnelsen av 1900-tallet, på grunn av den store mengden av slaver som migrerte fra Bahia til kaffiplantasjene i delstaten Rio. Andre sjangere som maxixe og lundu blir regnet som forløpere for sambaen.

Den første innspillingen av samba skal ha vært låta «Pelo Telefone» som ble spilt inn i 1916. Sangen ble svært populær, og bidro til at musikkstilen ble kjent utenfor Rio-området.

OM LÆREREN

Marivan Geraldo Gomes de Lima er fra Joao Pessoa i Brasil, der han har jobbet med samba, capoeira, afrobrasiliansk dans og perkusjon. Innen danser spesialiserer han seg på samba de roda, afoxê, coco, ciranda og maculule. Innen perkusjon spiller han samba, afro reaggie, afoxê, og fungerer som frontfigur i perkusjonsgruppen Orian Axé.

De siste ti årene har han dessuten jobbet i Lar Fabiano de Cristo, der han underviser marginalisert barn og ungdom i Joao Pessoa perkusjon, dans og capoeira.

Legg til ekstern kalender…