PINK CUBE presenterer: Battle 01: Janne Talstad vs. ”Old Unknown Anonymous Artist”

[Bilde]

Åpning fredag 28. januar 2011 kl. 18 – 24, Malmøgata 5, Oslo.

Åpent 29. – 30. januar 12 – 16

Åpent etter avtale 1. – 6. februar


Det står en mann i rosa truse på trappen min.

Klokken 05.00 i morges ringte telefonen hos politiet på Sotra.

- Det var en bekymret person som ringte, jeg er ikke sikker om det var en mann eller en dame, som fortalte at det sto en ung mann bare iført rosa truse utenfor huset, sier politibetjent Tom Paulsen ved Fjell og Sund lensmannskontor til bt.no.
(Bergens Tidende 4. mai 2010)



JANNE TALSTAD vil i denne utstillingen vise fotografiserien Remains, Svalbard. Serien er en del av et omfangsrikt prosjekt som ble presentert for første gang på Svalbard i mai 2004. Fotografiene som nå vises på PINK CUBE er fra Pyramiden på Svalbard. Da Janne kom til denne forlatte, russiske byen bodde det bare fire husløse katter og to russere der, i ruinene etter 1300 beboere og turister. Nå bor det tre russere der, som drepte tre katter og sendte en til Barentsburg. Janne jobber analogt, både med polaroidbilder og mellomformat. Da hun skulle fremkalle de 18 filmene fra Svalbard oppdaget hun at et spøkelsesaktig lys, fargefordreininger og skygger hadde sneket seg inn på nesten alle negativene. Hun valgte å bruke disse bildene likevel.

”GAMMEL UKJENT ANONYM KUNSTNER” vil vise verket natten brenner, mine barn… (erlkönig).

“Gammel ukjent anonym kunstner” vokser ut av skyggene fra kunstens talende taushet, “Gammel ukjent anonym kunstner” jages mot sitt uttrykk, slik en minehund ikke dveler i det kommandoen er gitt. “Gammel ukjent anonym kunstner” står ved siden av deg i trappen.



PINK CUBE
Malmøgata 5, Oslo

Kontakt: [email protected] eller (+47) 45220797

Legg til ekstern kalender…