By;alarm år 11! Inland Anchor, Shepherd, Geko Fattal, Dj Nefertiti & Dj Kreismyr

[Bilde]

Det er igjen dags for By;alarm årets største musikkbegivenhet!

Vi drar i gang kalaset på Sound of Mu, med høytidelig åpningsseremoni, prisutdeling og konsert. Festivalen blir i år arrangert av Metronomicon Audio og Handmade Records, og vil foregå på Sound of Mu, MIR og Podium.

tider:

2000 – (?Mystisk artist?)
2100 – Inland Anchor
2200 – Sheperd
DJ Nefertiti
DJ Kreismyr

Inland Anchor

er tidligere kjent som “Red April”. Bandet er gjenforent og klare for å innta Oslos scener over nytt anker, med ny vind i seilene.

“Duoen bestøver oss med pollenpop. Fra en tett og livlig skogsfauna siver det ut melodier og tekstlinjer, vekselvis i form av små lysglimt oppe fra tretoppene og urovekkende surkling fra mosen. Selv ikke de villeste antihistaminer vil gjøre deg immun mot Inland Anchor. – Nrk Urørt.

[Bilde]

Shepherd

er rapper, beatmaker og produsent fra hiphop-kollektivet Alarmclock og det namngjetne hiphop-huset på Brynseng. I sommmer ble albumet Left Luggage sluppet på nett. Skiva demonstrerer Shepherds solide rappeferdigheter til det fulle, med alt en kan ønske seg av funky og komplekse flows om hverandre. Kanskje mer oppsiktsvekkende er tekstmaterialet, som går fra fengende partyprat til frustrert politisk protest, via melankolske dagdrømmer og bittersøte damehistorier. Liker man hiphop med anslag av jazz og reggae er dette tingen. Plata er produsert av Shepherd selv, foruten to nummer som er signert FLG fra Kolon Productions. Den inneholder gjesteopptredener fra Supa Sayed, Monica Ifejilika. Tommy Orion, Shepherds gamle makker Relevant (fra Funkshed) på både rap og klarinett, samt Alarmclocks egne Jester, Pariah og den obskure artisten tidligere kjent som Definite.

Last ned Left Luggage for 0 € her

Left Luggage by ShepLove

eller hør den på spotify

Geko Fattal

Litt om Geko Fattal her:
Geko Fattal kommer opprinnelig fra Libanon. 10 år gammel begynte han å studerte arabisk lutt (oud) og buzoq (libanesisk bouzouki) hos Ahmad Naji Almasri og Ibrahim Alhindi. 15 år gammel spilte han sin første solo oud-konsert i Beirut. Geko Fattal kom til Norge i 1997 for å studere matematikk på Blindern. I 2000 begynte han å skrive sanger på norsk, og Geko Fattal Group ble dannet. Låtene bærer preg av samfunnskritikk blandet med humor (besøkwww.myspace.com/gekofattal). I 2006 ble Trio Fattal dannet som en direkte resultat av krigen mellom Israel og Libanon: Et lite skritt mot fred.

DJ Nefertiti

Dj Nefretiti mikser arabisk popmusikk og sørafrikansk elektro og helt klart rytmer fra hele det afrikanske kontinentet. Navnet Dj Nefretiti er hentet fra den Egyptiske dronningen Nefretiti og bak navnet skjuler det seg en 31 år gammel jente som opprinnelig er fra Somalia. Dj Nefretiti skaper temperatur på dansegulvet og har tidligere hatt egne klubbkvelder på The Villa, Internasjonalen og Sosialen i Oslo.
Dj Nefretitis musikalske visjon er å vise frem en lite kjent musikkstil for klubbgjengere. og på spørsmål hva som inspirere Miss Nefretiti så er svaret: Mennesker, uvante beats og rytmer.

En kveld med Nefretiti byr på gyngende rytmer, bass og hysterisk dansend glade mennesker i alle former og farger.

DJ Kreismyr

er en omstreifende hobbyetnomusikkolog som har reist verden rundt på internett, på glupsk jakt etter skjulte musikalske skatter. De siste tre årene har han røsket tak i Oslos dansegulv med eggende afrikanske polyrytmer, eksentrisk asiatisk klang, arkaiske mellomkrigstidstoner fra Stillehavet og hektiske latinamerikanske bailables.

DJ Kreismyr – Kwanzaa III by kreismyr

Legg til ekstern kalender…