Uskyld

Hvis du kunne levd livet ditt om igjen, hva ville du ha ugjort?

[Bilde]
-
«…ensemblespill som fascinerer og utfordrer»
Dagsavisen

«Regissør Victoria H. Meirik (…) viser igjen hvordan distinkt språk og symbolmettet scenografi lar seg forene med sterk skuespillerinstruksjon»
Dagsavisen

«…Dyktig laget, intellektuelt og utfordrende teater»
Dagbladet

« …mye subtil humor og tørr ironi »
Aftenposten
-

Går det an å elske et lik mer enn sin egen kone?Går det an å strippe og føle seg sett? Går det an å bli tilgitt? Med humor og poetisk nerve skildres elleve tragikomiske karakterer som alle leter etter sin tapte uskyld.

I Uskyld møtes Six Feet Under og Sanger fra andre etasje i et univers der meningsløsheten ikke er til å bære. To forvirrede illegale innvandrere er vitne til at en ung kvinne går ut i sjøen for å drukne seg. De lar være å gripe inn av frykt for at de vil bli kastet ut av landet. En blind kvinne jobber som stripper – og føler seg sett. En kjederøykende eks-kommunist må amputere større og større deler av benet sitt, men drømmer likevel om å drive en bensinstasjon. En desillusjonert kvinnelig filosof banker sakte men sikkert livet ut av den stumme mannen sin med en avis. Og likvaskeren orker ikke å sette barn på sin kone, han har mer enn nok med å ta seg av de døde.

Uskyld from Nationaltheatret on Vimeo.

- – -

Forestillingen varer i ca 1 t 50 min.

- – -
Av Dea Loher. Oversatt av Sverre Dahl.
Skuespillere: Hermann Sabado, Marte Engebrigtsen, Anneke von der Lippe, Anne Marie Ottersen, Erland Bakker, Pia Tjelta, David Allen, Biniam Yhidego, Trond Brænne, Ulrikke Hansen Døvigen, Liv Bernhoft Osa, Timian Tøstie/Marcus Jakhelln Dawson

Regissør: Victoria H. Meirik
Scenografi: Dagny Drage Kleiva
Kostymer: Ane Aasheim
Lysdesign: Ingrid Tønder

Legg til ekstern kalender…