IMAGINING EMANUEL reprise NRK2 19:45

Dokumentaren IMAGINING EMANUEL vises i reprise på NRK 2 kl 19.45

Filmen er programert under fanen “Emanuel – ureturnerbar”.

Emanuel har ukjent identitet og oppholder seg illegalt i Norge. Han kom til landet i 2003, men ønsker ikke å leve som illegal, og har de to siste årene forsøkt å få returnere til sitt hjemland, uten hell. Han hevder å komme fra Liberia, men norske myndigheter hevder derimot at Emanuel kommer fra Ghana, og har tvangssendt ham dit to ganger. Hver gang har Ghana returnert ham til Norge med beskjed om at han ikke er Ghaneser. Emanuel er dermed dømt til et liv i limbo, uten oppholdstillatelse og rettigheter, men også uten utreisemulighet.

Regisør Thomas Østbye tilnærmer seg Emanuel ved hjelp av en rekke forskjellige dokumentarsjangere, og de forskjellige avbildningene gir oss ulike inntrykk av den samme mannen. Hvem er Emanuel? Hva er identitet? Hvordan kan identitet avbildes? Hvem besitter sannheten?

Times dokumentarfilm med: Emanuel Agara, Asgeir Føyen(Abildsø Gård), Arild Humlen(Advokatforeningen), Åge Gustad(Politiets Utlendingsenhet) og Tor Magne Hovland (UDI). Foto: Øystein Mamen & Jon Christian Simensen, Lyd: Gunn Tove Grønberg, Produsent: KriStine Ann Skaret for Medieoperatørene og PlymSerafin. Thomas Østbye har tidligere laget filmene: HUMAN, 6 Forestillinger Om Frihet og Drømme kan du gjøre senere.

NRK om filmen
- mop
- filmfrontplymserafin

Legg til ekstern kalender…