THE KNOTS Katrine Bølstad Kompani

DRAMATISK – MUSIKALSK – MØRK

«The Knots» er en musikalsk forestilling som beveger seg mellom flere sjangere. Musikken er skrevet av Thomas Eriksen, Jørgen Johnsen, Kate Havnevik og Kelley Polar.

En kirurg forfører pasienten sin, gjør henne gravid og forlater henne. Hva skjer når hun får tvillinger, den ene har restless legs og hun er for syk til å ta seg av dem? Barna drømmer om faren de aldri har møtt, leker kirurger og prøver å reparere hverandre og sin lille ødelagte verden.

Døden spiller ukulele og er tilstede uansett hva de gjør.

Om katrine Bølstad kompani: Katrine Bølstad er en scenekunstner med en gjenkjennelig signatur og en sterk fortellervilje. Hun har satt opp kritikerroste «Elektriske Fugler» på Hålogaland Teater, hadde hoved-rollen i “Nøtteknekkeren” på Oslo Nye Teater og var en av koreografene for åpningen av Dansens Hus. Bølstad har gjort koreografi for musikkvideo og kortfilm, blant annet «Alle Fugler», regissert av Sara Eliassen og vist på Sundance-festivalen i 2010, og «Dødssøt» med Ravi i 2004. Hun har også flere koreografier for fjernsynsprogrammene «Dansefeber» og «So You think You Can Dance».

Bølstad samarbeider tett med utøverne i utviklingen av forestillingene. Martin Gammelgaard er danser og bildekunstner bosatt i København, og sammen med danser Øyvind Nystuen vært viktige i flere av kompaniets forestillinger. Anne Guri Tvedt har bakgrunn fra musikal og er en sterk sanger og danser. Tyra Tønnessen og Katrine Bølstad har samarbeidet om flere forestillinger tidligere; «Elektriske Fugler», «Skråninga» og «Slottet».

«The Knots» har hatt en lang prosess med mye eksperimentering. Utgangspunktet var et ønske om å lage en konsertforestilling på danseres premisser. Resultatet er et sammensatt uttrykk som i stor grad er preget av de som har vært med:

Regi, koreografi, manus, kostymedesign, utøver: Katrine Bølstad
Manus, dramaturgi: Tyra Tønnesen
Produsent, inspisient, regiassistent: Kristin Fladmoe Wolmer
Medskapende utøvere: Martin Gammelgaard, Øyvind Nystuen, Anne Guri Tvedt, Anders Tveit
Komponister: Name (Thomas Eriksen, Jørgen Johnsen), Kate Havnevik, Kelley Polar
Kostymemakere: Lise Søraune, Sigrun Hauge, Else Karin Opheim
Parykktilvirkning: Kristin Bengtson Hagen
Musikere, lydteknikk, programmering: Arve Voldsund, Anders Tveit
Foto: Observatriet
Lystekniker: Daniel Kolstad

Pressen har sagt:

“Dristig og spennende (…) ny og spennende popmusikk (…) Forestillingen er både nyskapende og interessant” – Oppland Arbeiderblad , Frode Hermanrud

“Harde knuter (…) ..gode sangere….suveren mimikk (…) Sterk forestilling” – Gudbrandsdølen Dagningen, Anne-Grete Fostås

“Rett og slett rart (…) den robot-aktige koreografien er spennende (…) Kostymene er geniale (…) Fascinerende” – Hamar Arbeiderblad, Hanne Maren Torpen Hokstad

Legg til ekstern kalender…