BLACKOUT: Sari Palosaari, Minna Suoniemi, Kimmo Kumela & Arne Skaug Olsen

BLACKOUT: Sari Palosaari, Minna Suoniemi, Kimmo Kumela & Arne Skaug Olsen

3. mars – 9. april 2011

Utstillingsåpning torsdag 3. mars kl. 18. VELKOMMEN!

Tittelen på utstillingen refererer til den ambivalente følelsen av mangelen på kontroll i et tilsynelatende misantropisk samfunn. Norden er verdenskjent for å organisere både fritid og livet forøvrig innenfor strikte, konservative strukturer der staten er øverste organ.

Men ofte fører denne tilstrebelsen av idyll til brutale og destruktive mekanismer som ensomhet, alkoholisme og vold. BLACKOUT utforsker skillene mellom det funksjonelle og det dysfunksjonelle, fornuften og galskapen, det rigide og det promiskuøse.

De utvalgte kunstnerne er medlemmer av kunstnerfelleskapene Huuto (FI) og Flaggfabrikken (NO). Utstillingen er kuratert av Hilde Jørgensen og Maya Økland fra Flaggfabikken – Center for Photography and Contemporary Art i Bergen. Samarbeidet er initiert for å utvikle varige forbindelser mellom kunstnerstyrte organisasjoner i Norden. Så langt har dette resultert i en finsk utstilling i galleri KNIPSU i Bergen og en norsk utstilling i Galleria Huuto i Helsingfors. På Finsk-norsk kulturinstitutt blir det vist et utvalg av både norske og finske kunstnere.

Sari Palosaari

Kimmo Kumela

Minna Suoniemi

Arne Skaug Olsen

www.saripalosaari.com, www.minnasuoniemi.com, kimmokumela.blogspot.com

Med støtte fra Norsk kulturråd, Bergen kommune, Kulturkontakt Nord og FRAME – Finnish Fund for Art Exchange.

I samarbeid med Flaggfabrikken – Center for Photography and Contemporary Art.

www.flaggfabrikken.net

Sted: Finsk-norsk kulturinstitutt, Kristian Augusts gate 5, Oslo

Legg til ekstern kalender…