Erlend Smidt Lysaker - 10.2-06.3.2011

[Bilde]

Velkommen til åpning i Galleri LNM torsdag 10. februar kl. 18.00.

Galleri LNM er stolt av å kunne presentere Erlend Smidt Lysakers debututstilling her i Oslo.
Maleriene har oppstått i nær sammenheng med det som har foregått i Smidt Lysakers eget liv – i virkeligheten og i drømme. Bildene er små utdrag av en hel historie, med utgangspunkt i hvor kunstneren befinner seg, det eneste stedet han mener å kunne fortelle noe fra. Verkene til Smidt Lysaker er naivistiske og stiliserte i sin fremstilling og gir et stille, men ladet innblikk i hverdagslige situasjoner.

Smidt Lysaker:
”Så jeg har valgt å bli hjemme kan man kanskje si, og se på hva som er her gjennom å male. Det er en måte å reflektere på, se verdiene i sitt eget liv, eller en måte å akseptere at livet er som det er – enten det fremstår ganske hverdagslig eller eventyrlig”.
Det finnes også en nostalgi i bildene, de er ikke bare laget for å reflektere og se på seg selv, men også for å minnes øyeblikk da verden var i ro og man virkelig var hos seg selv for en stund. Bildene uttrykk en lengsel etter å komme hjem igjen, til et liv i fred og ro hvor det hverdagslige og kjente er det eneste man trenger og ønsker seg.

Smidt Lysaker:
”Det er nok også slik at jeg har forsøkt å finne en identitet gjennom å male og i det jeg har malt, at jeg har villet fastslå hvem jeg er og bygge en mening i tilværelsen. Det gjelder innholdet i bildene og også innstillingen om å være maler i denne verden og ønsket om å stå frem som det og være var for det som vil inn i min billedverden”.

Smidt Lysaker har 1-års utdannelse ved Statens Kunstakademi i Oslo, 2008-2009. Han har tidligere tatt 2-årig kunstutdannelse ved Strykejernet kunstskole i Oslo. I 2009 var han med på Østlandsutstillingen og LTD -utstillingen i Bodø.
Ved flere anledninger har han også deltatt i gruppeutstillinger og hatt separatutstilling i Nes Kulturhus.

For mer informasjon kontakt galleriet: [email protected] eller 22 42 15 78.

Galleri LNM | Kongensgt. 2 | tir.-fre. 11-17, lør.-søn. 12-16 | Tlf: 22 42 15 78 | www.lnm.no

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…