This is how you will disappear

Rått, brutalt og vakkert. Gjestespill 24. februar i forbindelse med ICON-programmet 2011. Av Giséle Vienne.

Ubehagelig? Vakkert? Ekkelt? Uansett hva man måtte mene om franske Giselle Vienne og hennes voldelige, erotiske og mørke forestillinger, er det umulig å stille seg likegyldig til det universet hun tar oss med inn i.

Nå Giselle Vienne inntar Nationanaltheatrets hovedscene , forvandler hun den til en mørk og naturalistisk skog, innhyllet i tåke. Her dukker det opp skikkelser, som alle viser kontrastene mellom det stygge og det vakre, det lyse og det mørke, det lovlige og det forbudte – i oss selv og i den verden vi lever i. Vi møter en trener som står for autoritet og orden, en ung idrettskvinne, som representerer skjønnhet gjennom perfeksjon, og en ung rockestjerne, der skjønnheten ligger i hans selvødeleggelse og ruin.

For dem som er opptatt av støy/drone-musikk, vil dette bli en ren festaften: Stephen O’Malley og Peter Rehberg vil begge være til stede live på scenen og fremføre musikk, førstnevnte bl.a. kjent fra deathdrone-bandet Sunn O))).

- – -
Konsept, regi, koreografi og scenografi: Gisèle Vienne. Musikk skrevet og framført (live og i opptak): Stephen O’Malley og Peter Rehberg. Tekster og sangtekster: Dennis Cooper. Lys: Patrick Riou. Tåkeskulptur: Fujiko Nakaya. Video: Shiro Takatani. Framført av og skapt i samarbeid med: Jonathan Capdevielle, Margrét Sara Gudjónsdóttir og Jonathan Schatz.

Legg til ekstern kalender…