BODIL FURU, Misty Clouds. Vernissage kl 19-21

Visning av hennes nye film Misty Clouds, 2010, HD video, 52 minutter

Foto:Cecilie Semec

Misty Clouds er filmet i Kina og tar for seg dagens miljøproblematikk med utgangspunkt i Shanxi-provinsen. Fem unge, kinesiske studenter driver filmens tematikk fremover gjennom en rekke ulike tablåer der de møter mennesker som lever av og i kulldriften.
Kull er hjørnesteinen i den kinesiske industrialiseringen og spiller en nøkkelrolle i nasjonens økonomiske utvikling. Shanxi-provinsen nordvest i Kina står for omtrent halvparten av landets kullenergiproduksjon. Misty Clouds går inn i industriens påvirkning på mennesker og landskap gjennom personlige beretninger fra samtiden. Kontrasten mellom ny og gammel verdensforståelse blir tydelig når en av studentene reiser til landsbygda for å snakke med en eldre jordbruksarbeider. Forflytting av arbeidskraft er blant annet tema når vi møter en kvinne som har arbeidet i kulldriften i hele sitt liv. Vi blir også med ned i gruvene sammen med en gruvearbeider og får innblikk i arbeidsforhold og den omkringliggende naturen. Parallelt undersøkes naturens betydning gjennom tolkninger av tradisjonell kinesisk poesi.

For å sette søkelys på problemstillingene innledes åpningen fredag 11. februar med et eget program:

kl 19.15 Silje Riise Næss, programansvarlig for Litteraturhuset og styreleder for Film fra Sør, i samtale med Bodil Furu.

Kl 19.30 Innledning ved Kristin Aunan, forskningsleder ved CICERO Senter for Klimaforskning.

Kl 19.45 Visning av filmen Misty Clouds (2010) 52 minutter.

Arrangementet starter presis.

Utstillingen viser i tillegg filmen Opera (2008) som var en del av utsmykkingen til nytt Operahus i Bjørvika. I filmen fanges atmosfæren fra operaens virksomhet i Folketeateret, fra byggets arkitektur til arbeidet bak scenen. Med et engasjert og nærværende blikk beskrives arbeidet til de som aldri synes – de som hele tiden spiller sine roller i kulissene.

Bodil Furu (1976) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo (1998-2002). Hun har deltatt med videoarbeider på en rekke utstillinger og filmfestivaler i inn -og utland. I 2007 viste hun filmen Kabul Ping Pong (2005) på MoMA i New York og på The 10th International Istanbul Biennial 2008. I 2008 viste hun filmen My Ambience (2005) på The 4th Ars Baltica Triennial of Photographic Art og på Busan Biennalen 2007. 12 Studies on Shit (2007) ble vist på Beijing Contemporary Art Museum og filmen OPERA på Oberhausen Short Film Festival 2009 i Tyskland.
Utstillingen varer til søndag 6.mars 2011

Legg til ekstern kalender…